Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege. Oficial. Vânzarea de energizante către minori este interzisă, în urma legii votate în Parlament. Amenzile ajung la 30.000 de lei.

Proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin care se interzice vânzarea de astfel de băuturi către minori, a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 12 abţineri. 

Citește și O idee amuzantă care aduce bani: afacerea a doi tineri soţi care modelează chipuri cu instrumente laser

Proiectul de lege reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate. Proiectul interzice inclusiv vânzarea de băuturi energizante prin intermediul automatelor de băuturi răcoritoare.

Citește și Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?

Potrivit unui amendament adoptat de plen, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, conform legii penale, să fie considerate infracţiuni, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unităţile autorizate să le comercializeze. Proiectul introduce amenzi pentru operatorii economici care încalcă aceste prevederi de până la 30.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei. În cazul repetării contravenţiilor prevăzute de proiect, se dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect, titrează Monitorul de Cluj.

Citeste si...  Dosar cu greutate, ținut la secret de DNA de două luni și jumătate. Inculpați: 18 persoane fizice și cinci societăți comerciale

Foto: Depositphotos.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img