Cutremur total lângă România! Începe Al Treilea Război Mondial?! Au anunțat chiar acum

Într-o conferință la Roma pe tema „Perspective europene pentru o apărare comună”, ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a spus că dacă tancurile rusești intră în Kiev, va începe Al Treilea Război Mondial.

Declarația acestuia, difuzată de presa italiană, vine după întâlnirea cu omologul său francez, Sebastien Lecornu, l-a reuniunea al cărei principal subiect dezbătut a fost sprijinul necesar Ucrainei și apărarea flancului estic al NATO, potrivit unui comunicat de presă publicat, ulterior, de către Ministerul italian al Apărării.

Crosetto susține că al Al Treilea Război Mondial ar putea începe „în momentul în care tancurile rusești ar ajunge la Kiev”, adică „la frontierele Europei”.

„A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial”, a spus el.

Țările NATO nu fac altceva decât să ajute Ucraina să se apere

Totodată, ministrul a subliniat că țările NATO pur și simplu ajută Ucraina să se apere împotriva agresiunii Rusiei.

Guido Crosetto asigurase deja că Italia nu va trimite decât arme defensive, care să ajute Ucraina să oprească o eventuală escaladare a războiului.

„Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situații mai grave. Țările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toții așteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace”, a spus acesta într-un interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Adevărul despre transportul de drone de ultima generație pentru Ucraina

Totodată, ministrul italian al Apărării a dezmințit zvonurile difuzate de publicația Il Corriere della Sera cu privire la un transport de drone de ultima generație pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus în decretele aprobate de executiv.

Citeste si...  De la Kremlin lucrurile nu se văd chiar atât de rău

„Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării şi statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare”, a afirmat el, la o zi după ce a anunțat că Italia va colabora cu Franța pentru a furniza Ucrainei rachete antiaeriene Samp/T.

Pentru Guido Crosetto, noul transport de armament şi echipamente către Ucraina, al şaselea aprobat recent de Parlament, este „inexpugnabil chiar şi din punct de vedere pacifist”.

„Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului”, a spus acesta, subliniind că „nu există niciun conflict între italieni şi ruşi”.

Moscova pare să pregătească o strategie de discreditare a regimului de la Kiev

În viitorul apropiat, Rusia ar putea lansa o amplă operațiune specială psihologică şi de informare, cu scopul de a discredita reprezentanții conducerii militare și politice a Ucrainei, potrivit agenției ucrainene de știri Ukrinform, citând declarațiile Direcției principale de informații din cadrul ministerului ucrainean al apărării, relatează Rador.

Conform datelor serviciilor secrete ucrainene, printre țintele acestei campanii de discreditare s-ar număra șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhii Șaptala, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, șeful interimar al Poliției Naționale a Ucrainei, Ivan Vîhovskii și alții.

Atac informațional cu știri false în mass-media ucraineană și străină

Ukrinform mai precizează că această campanie ar putea include, de asemenea, un atac informațional cu știri false în mass-media ucraineană și străină.

„Scopul operațiunii speciale psihologice şi de informare este de a disemina în rândul cetățenilor ucraineni și al partenerilor internaționali incertitudine privind capacitățile de apărare ale statului nostru. Potrivit serviciilor de securitate ruse, acest lucru ar trebui să provoace instabilitate politică în interiorul țării și să reducă încrederea în Ucraina din partea coaliției internaționale anti-Putin”, subliniază Direcția principală de informații din ministerul ucrainean al apărării.

Citeste si...  Vladimir Putin a prins curaj. Dezbinarea Occidentului îi dă speranțe în victoria contra Ucrainei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img