Deputat UDMR, atac fără precedent la politicile Bruxelles-ului: România a atins ținta de reducere a emisiilor prin ÎNCHIDEREA INDUSTRIEI, iar pe alții nici nu-i interesează. Germania poluează în continuare

Un deputat a spus că România a atins deja toate țintele impuse de Uniunea Europeană privind decarbonizarea, dar nu prin retehnologizare, ci prin închiderea industriei.

Aceste declarații nu aparțin unui deputat naționalist, cum s-ar putea acuza, ci chiar președintelui Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, UDMR-istul Șandor Bende.

El a declarat că România a atins deja țintele impuse de UE prin programul „Fit for 55”, încă din 2019, în timp ce alte țări poluează în continuare, fără probleme.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În 1990, România a avut o industrie destul de puternică, dar, în ultimul timp, a ajuns destul de necompetitivă. În România, industria aproape a dispărut și este regretabil. Este benefic să avem grijă și de mediu, dar asta nu însemna că noi trebuia să oprim o industrie sau o parte din ea. Puteam să facem niște retehnologizări, pe care nu le-am făcut, puteam să regândim activitățile acestor industrii pentru a corespunde cerințelor din zilele noastre. Am făcut niște greșeli și trebuie să recunoaștem.

Tinderea spre 55%, reducerea emisiilor de carbon spre 55%, România, din păcate, a reușit să atingă această țintă în 2019. Am spus din păcate pentru că am atins această țintă nu prin retehnologizare, ci s-a obținut prin închiderea industriei, a unităților de producție. Suntem singurii în Europa care am ajuns la această limită, pe alții nici nu îi interesează. Nouă ni se spune încontinuu că trebuie să reducem emisiile ca să îmbunătățim media europeană. Eu, cu asta, sincer, nu sunt de acord! Eu să reduc emisiile din cauză ca Germania să poată polua, în continuare, nu prea cred că este în regulă. Părerea mea!

Citeste si...  Tot mai îngrijorătoarele semne de agresivitate din partea Chinei

De ce a dispărut industria? Nu avem nicio strategie, nici pe economie, nici pe energie, nici în vreun alt domeniu.”, a spus Sandor Bende la evenimentul ”Bucharest Leaders’ Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img