Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok, pentru încălcări în protecția minorilor

Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok, pentru presupuse încălcări ale normelor de protecție a minorilor.

Forul a anunțat, luni, că a inițiat o acțiune oficială împotriva TikTok pentru a investiga presupusele încălcări ale normelor de protecție a minorilor, în temeiul unei legi istorice privind controlul conținutului digital.

Procedura declanșată la nivelul Uniunii Europene vizează evaluarea modului în care TikTok a aplicat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de protecţia minorilor, transparenţa publicităţii, accesul la date pentru cercetători, precum şi gestionarea riscurilor legate de proiectarea dependenţei şi de conţinutul dăunător.

Citește și Interlopul din Poliţie: Povestea găștii agentului Potre, implicate în șantaj, falsuri, trafic de influență și furt

Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok

„Deschidem o investigație în cazul #TikTok pentru suspiciuni de încălcare a transparenței și a obligațiilor de protecție a minorilor”, a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, la X, anunțând procedurile împotriva aplicației de partajare video deținută de compania chineză ByteDance.

Comisia Europeană a explicat că a deschis „o procedură formală” pentru a stabili dacă TikTok a încălcat Regulamentul privind serviciile digitale (DSA).

Este vorba despre a doua procedură de acest tip în cadrul noilor norme europene, după ancheta deschisă în decembrie asupra X (fostul Twitter). (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citeste si...  Locuitorii unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei nu pot dormi din cauza vecinilor care se ceartă constant

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img