Ucraina se va retrage „cu pași mici” fără ajutorul SUA, spune Volodimir Zelenski. ”Rușii ar putea intra în marile orașe”

Într-un interviu acordat ziarului american Washington Post, Volodimir Zelenski a spus că dacă Ucraina nu primește ajutorul militar promis al SUA, forțele sale vor trebui să se retragă „cu pași mici”.

Volodimir Zelenski declară întrun interviu că dacă nu există sprijin american, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nici rachete Patriot, nici bruiaj pentru războiul electronic, nici cartușe de artilerie de 155 mm”, a spus el.

„Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas, cu pași mici. Încercăm să găsim o cale de a nu ne retrage”.

Lipsa de muniții, a spus el, înseamnă „că ai de-a face cu mai puține trageri”.

El a adăugat: „Cum? Desigur, o sa ne retragem strategic. Linia frontului este scurtă. Dacă se rupe, rușii ar putea merge în orașele mari”.

Joe Biden a cerut Camerei Reprezentanților SUA, controlată de republicani, să aprobe pachetul de ajutor militar și financiar, dar președintele Camerei, Mike Johnson, a oprit chestiunea de luni de zile, invocând prioritățile interne.

Zelenski i-a spus președintelui SUA într-o conversație telefonică de joi că aprobarea pachetului este vitală.

Forțele ruse au capturat orașul din estul Avdiivka luna trecută și au înregistrat mici câștiguri de atunci, dar linia frontului s-a schimbat puțin în luni de zile.

În interviul său, președintele ucrainean a spus că Ucraina compensează penuria de rachete cu armament și sisteme de apărare aeriană produse în țară, „dar nu este suficient”.

Citeste si...  Rusia și-a trimis bombardierele strategice în apropierea Japoniei, în timp ce premierul japonez vizitează Ucraina

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img