Trebuie upgrade la Wi-Fi 6?

Cel mai recent standard wireless, 802.11ax (a.k.a. Wi-Fi 6), este pe cale să fie ratificat de IEEE și oferă potențialul de îmbunătățiri semnificative față de orice actual Wi-Fi. Deci, toți ar trebui să să-și modernizeze infrastructura wireless? Răspunsul nu este chiar simplu. Mai întâi, merită analizate beneficiile care ar putea fi oferite.

Wi-Fi 6 promite viteze de până la 4 ori mai mari decât standardele anterioare. Pe lângă creșterea capacității, Wi-Fi 6 permite și conectarea mai multor dispozitive la fiecare Access Point. Acest lucru este important pentru implementările Internet of Things (IoT) – crește exponențial numărul de dispozitive conectate.

În cele din urmă, poate îmbunătăți eficiența bateriei dispozitivelor – smartphone, tablete etc. când se conectează la rețele wireless.

Înainte de implementarea Wi-Fi 6

Odată cu creșterea semnificativă a vitezei, apar provocările pentru o rețea stabilă și fiabilă. De exemplu, cu debite de peste 1 Gbps per punct de acces, apare riscul unor blocaje pe legăturile AP-ului care îl conectează la rețea. Fără actualizarea legăturilor existente, fie la multi-gigabit (2,5 Gbps/5 Gbps), fie folosind mai multe legături de 1 Gbps, atunci unele dintre beneficiile Wi-Fi 6 se vor pierde.

Chiar și alimentarea punctelor de acces prin Power over Ethernet (PoE) necesită o analiză atentă. Punctele de acces cu fluxuri de până la 8×8 au cerințe de putere crescute, astfel încât PoE+ (30W per port) devine minim. Înainte orice implementare Wi-Fi 6, sunt esențiale planuri detaliate de distribuție a energiei PoE.

Mai este și vechea problemă cu noile standarde Wi-Fi – oferă furnizorii o versiune pre-standard cu probleme de compatibilitate în continuare? Trebuie verificat în detaliu compatibilitatea caracteristicilor; nu toate produsele Wi-Fi 6 sunt la fel.

Citeste si...  O companie românească demarează o campanie pentru a promova branduri româneşti în Time Square din New York, timp de un an începând de la 1 decembrie/ Cât va costa reclama timp de o zi

Sunt alternative la Wi-Fi 6?

Fără îndoială, Wi-Fi 6 are funcții – potențial – puternice. Pe lângă o infrastructură LAN cu vitezele și cerințele de putere pentru o actualizare fezabilă, mai este ceva de luat în considerare: vor putea dispozitivele care se conectează la rețea să folosească performanța crescută?

Dacă portofoliul de laptopuri/tablete/smartphone-uri/dispozitive IoT nu este nou (sfârșitul 2019), atunci nu va accepta Wi-Fi 6. Chiar și atunci, multe dispozitive de top nu sunt certificate de Wi-Fi Alivanca ca „Will-Fi 6 redă”. Vor lucra în noua infrastructură, dar cu performanțe reduse.

Deci, merită investit în web-Fi 6 dacă niciunul dintre dispozitivele client nu profită la maximum? 

Asta nu înseamnă nu că trebuie un plan „Will-Fi 6”. Punerea în aplicare a infrastructurii LAN pentru a permite upgrade-uri pentru punctele de acces la momentul potrivit organizației este complet logic. Există avantaje considerabile pentru actualizarea la momentul potrivit.

De asemenea, merită evaluate opțiunile web-Fi 5 care pot oferi tot ce este nevoie de la o infrastructură wireless la o fracțiune din costul Will-Fi 6, fără upgrade semnificativ.

Soluția Hybrid Wireless Allied Telesis poate oferi roaming fără întreruperi și randamente mari printr-o combinație de Channel Blanket și tehnologie bazată pe celule – cu o gamă de instrumente de automatizare pentru a îmbunătăți performanța rețelei și a reduce costurile de gestionare.

Cum decid?

Sfaturile sunt simple:

  • Evaluează ce câștigi de la Wi-Fi 6 (inclusiv când)
  • Dacă este logică schimbarea în următoarele 6-12 luni, trebuie să înceapă planificarea actualizării infrastructurii LAN –  mai mult, și corectă. Fără grabă în implementarea punctelor de acces, presupunând că vor rezolva problemele Wi-Fi!
  • Dacă afacerea nu necesită Wi-Fi 6 momentan, nu trebuie renunțat la opțiuni care pot oferi o soluție robustă până când actualizarea wireless are mai mult sens.
Citeste si...  Platforma de informaţii despre firme Termene.ro analizează listarea la bursă și atragerea de capital privat

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img