Compania românească de construcții Transilvania Construcții anunță că investește peste 10 milioane euro în producția de energie verde, în următorii cinci ani

Compania românească de construcții Transilvania Construcții are în plan investiții de peste 10 milioane euro în generarea de energie verde în toate proiectele din portofoliul său, în următorii cinci ani, potrivit unui comunicat de presă.
Primul proiect care va produce energie verde este TRC Park Cluj, unde investiția estimată se ridică la aproape 1 milioane de euro. 
„Înțelegem că planeta noastră se confruntă cu o criză climatică și avem cu toții obligația de a contribui la limitarea creșterii temperaturii globale cu mai puțin de 1,5 grade Celsius. În acest sens, prioritatea noastră este de a reduce emisiile de carbon la proprietățile existente, prin diferite soluții și de a elimina cât de mult posibil emisiile de CO2 în noile dezvoltări, atât în faza de construcție, cât și în faza de utilizare a clădirilor”, spune Andrei Timofte, Director General, Transilvania Construcții S.A.
Compania transmite că lucrările de implementare a panourilor fotovoltaice din cadrul TRC Park Cluj au început deja și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii iulie din acest an și presupune instalarea unei centrale fotovoltaice de 1000 kWp, care va produce anual 1156 MWh de energie verde. Acest proiect înseamnă 347.4 t CO2 de emisii salvate, adică echivalentul a aproape 16.000 de copaci plantați. Acesta este primul proiect în care Transilvania Construcții va implementa infrastructură pentru producția de energie verde. 
„Ne bucurăm să anunțăm că, în următorii cinci ani, compania noastră va continua abordarea sustenabilă bazată pe energii regenerabile și tehnologie pasivă în toate parcurile noastre logistice, iar investiția totală va depăși 10 milioane euro”, mai spune Andrei Timofte, Director General, Transilvania Construcții S.A. 

Citeste si...  Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în iunie un declin de 6,1%. A scăzut și cota de piață

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img