Mii de locuri de muncă pe litoral în această vară. Salariile au crescut

Locuri de muncă pe litoral

A început sezonul angajărilor pe litoral. Sunt disponibile mii de oportunități de muncă, variind de la posturi de recepționeri, ospătari și bucătari, până la cameriste și personal pentru curățenie. Salariile sunt mai mari decât anul trecut.

Cererea de personal este în creștere în toate departamentele hotelurilor. Managerul unui hotel, Sebastian Puznava, a subliniat că este nevoie de cameriste, ospătari, bucătari, dar și de personal pentru activități pe plajă, cum ar fi „beach boy”. Așteaptă cu interes să se prezinte cei interesați la interviuri, conform observatornews.ro.

Locuri de muncă pe litoral

Salariile pentru aceste posturi pornesc de la 3 mii de lei, însă angajatorii oferă și beneficii suplimentare, precum cazare, masă și pregătire specializată în domeniu, dar numai în anumite condiții.

Este de menționat că unele cazuri au implicat angajați care s-au specializat și ulterior au ales să lucreze pe nave de croazieră, ceea ce a generat îngrijorare în rândul hotelierilor.

„Deficitul de personal este resimțit în toate sectoarele, în acest moment, în toate nivelurile, dar trebuie să fim precauți, deoarece deseori formăm angajați care apoi aleg să plece să lucreze pe nave de croazieră sau în străinătate”, a explicat Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

În total, antreprenorii de pe litoralul românesc estimează că ar mai avea nevoie de aproximativ 10.000 de angajați pentru a putea începe sezonul estival în condiții optime.

Articolul Mii de locuri de muncă pe litoral în această vară. Salariile au crescut apare prima dată în Money.

Citeste si...  Ieri, 20 ianuarie, un șofer și-a lăsat mașina în Pasajul Unirii, plecând pe jos. Astfel, traficul din centrului Capitalei s-a blocat

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img