Au fost deblocate posturile din Sănătate și Învățământ

Premierul Marcel Ciolacu susține că măsurile adoptate de Guvern permit angajarea personalului medical în spitale fără necesitatea unui memorandum. El a evidențiat, de asemenea, eforturile pentru găsirea unei soluții pentru a sprijini angajările în unitățile spitalicești de importanță majoră, precum Spitalul Universitar sau Institutul Clinic Fundeni.

Întrebat despre deficitul de personal medical în unele spitale din țară, cum ar fi spitalul din Găești, premierul a subliniat că posturile din învățământ și din sănătate au fost deblocate. Astfel, nu mai este necesar un memorandum pentru a face angajări în cazul în care cineva iese la pensie sau își dă demisia. Managerii pot face acum angajări automat. De asemenea, în domeniul urgențelor și al terapiei intensive nu există restricții.

Cu privire la instituțiile spitalicești de elită, precum Spitalul Universitar și Institutul Fundeni, unde se desfășoară intervenții complexe, premierul a declarat că se va găsi o soluție pentru a stimula angajările acolo. El a menționat că oamenii care lucrează acolo sunt adesea supraîncărcați și că se va căuta o modalitate pentru a facilita angajările, eventual prin modificarea unui ordin al ministrului Sănătății care elimină distincțiile între medicii de diferite specialități.

Premierul a luat parte la prezentarea a trei caravane medicale organizate de Salvați Copiii România în parteneriat cu Guvernul, eveniment ce a avut loc la Palatul Victoria. Aceste caravane au fost lansate în cadrul unui efort de furnizare a serviciilor medicale mobile în mediul rural.

Articolul Au fost deblocate posturile din Sănătate și Învățământ apare prima dată în Money.

Citeste si...  Scandalul Steaua – FCSB – Dinamo ajunge de pe masa Guvernului la DNA

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img