S-a deschis un nou traseu ecumenic în România. Ce secrete ascunde „Tărâmul Sfinților” din codrii Botoșanilor

În nordul României, o regiune bogată în mănăstiri și istorie spirituală, se deschide o nouă destinație turistică ecumenică, aducând în prim-plan județul Botoșani.

Sub numele de „Tărâmul Sfinților”, acest periplu fascinant printre codrii județului devine o oportunitate valoroasă pentru credincioșii ortodocși și nu numai.

Părintele Anastasie de la Mănăstirea Sihastria Voronei ne îndeamnă să pășim pragul acestui sanctuar spiritual și implicit să aflăm despre peștera săpată în stâncă, locul unde Sfântul Onufrie a trăit vreme de un sfert de veac, făcându-i cunoscut și prezența sa miraculoasă.

Orice pelerin ce calcă pragul mănătirii nostre implicit află şi de existenţa acestei peşteri. Acestui schit ce a fost săpat în stâncă. Locul acesta este cunoscut de cei mai mulţi ca fiind peştera unde a trăit sf Onufrie vreme de un sfert de veac”, susține preotul, citat de Observator News.

Ce poți vedea pe „Tărâmul Sfinților”

Traseul „Tărâmul Sfinților” ne poartă prin numeroase mănăstiri din inima codrilor Botoșanilor, unde sfinți medievali au trăit și au săvârșit minuni. Printre aceste locuri sfințite se numără și peștera Sfântului Onufrie, un sihastru recunoscut pentru viețuirea sa exemplară și pentru faptele sale miraculoase. Moaștele Sfântului Onufrie sunt adăpostite și astăzi la Mănăstirea Sihăstria Voronei.

Starețul Ghedeon de la Mănăstirea Sihastria Voronei ne împărtășește o poveste emoționantă despre domnitorul care, venind în aceste locuri la vânătoare, a găsit în zăpadă câteva mere perfect conservate și le-a dus acasă. Aceste mere au avut puterea să vindece o fetiță bolnavă de epilepsie, izvorând astfel un miracol care l-a uimit pe domnitor.

În drumul nostru, descoperim și Mănăstirea Coșula, ctitorită în anul 1535. Acest așezământ reprezintă unul dintre cele mai importante centre de educație mănăstirească din vechea Moldovă. Biserica sa centrală se remarcă prin nuanța sa unică de galben, numită „galbenul de Coșula”, care a cucerit inimile credincioșilor și vizitatorilor deopotrivă.

Citeste si...  Prognoza meteo, 11 februarie. Temperaturi de 23 de grade. Când revine frigul

Starețul Constantin Chervase de la Mănăstirea Coșula subliniază bogăția istorică a locului, cu o pictură veche de aproape 500 de ani, ceea ce o face unică și valoroasă.

Călătorii care străbat aceste meleaguri sunt profund impresionați de spiritualitatea și frumusețea locurilor.

Astfel, „Tărâmul Sfinților” devine o călătorie a sufletului, o invitație adresată vizitatorilor de a se conecta cu istoria, tradiția și spiritualitatea unei regiuni deosebite din România.

Articolul S-a deschis un nou traseu ecumenic în România. Ce secrete ascunde „Tărâmul Sfinților” din codrii Botoșanilor apare prima dată în Money.ro.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img