Recep Tayyip Erdogan, prima reacție după atentatul de la Ankara

Recep Tayyip Erdogan a reacţionat după atentatul de la Ankara. Doi teroriști au efectuat un atac cu bombă în faţa clădirilor guvernamentale din Ankara. Unul dintre atacatori a murit în explozie, iar celălalt a fost „neutralizat”.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a spus că guvernul său va continua lupta împotriva terorii. Declarația vine după ce un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer în apropierea parlamentului din Ankara.

La deschiderea noii sesiuni parlamentare, Erdogan a descris atacul ca pe ultima redută a terorii. Recep Tayyip Erdogan a precizat că teroriștii au eșuat în ultima lor tentativă de a amenința pacea și securitatea cetățenilor.

„Actul prin care a fost neutralizat criminalul este ultimul efort al terorismului. Ticăloșii care au vizat securitatea cetățenilor nu și-au putut atinge ambițiile și nu o vor face niciodată”, a spus liderul turc

Preşedintele spune că teroriștii nu şi-au atins obiectivele

„Ei nu și-au atins obiectivele și nu şi le vor atinge niciodată”, le-a spus liderul turc membrilor parlamentului. A cesta a mai spus că Turcia va continua să se asigure că granițele sale de sud sunt protejate de militanții din afară.

În discursul său, preşedintele turc a spus că o nouă Constituţie va fi o prioritate, în condiţiile în care cea actuală a fost adoptată în timpul regimului militar instituit după o lovitură de stat în 1982. O nouă Constituţie civilă se află pe agenda guvernului după alegerile din luna mai.

Între timp au apărut noi imagini cu atentatul. Un jurnalist turc arată momentul atacului terorist din Ankara.

Procuratura din Ankara a declarat că deschide o anchetă și a interzis accesul în zonă

Reamintim că doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul militar în jurul orei locale 09:30 locală la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă”, a anunțat ministerul.

Citeste si...  Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate începând cu Imperiul Rus

Presa turcă a precizat că o explozie s-a auzit în zona unde se afla Parlamentul și sediile mai multor ministere. Ulterior, au putut fi auzite schimburi de focuri de armă. Cel puțin doi ofițeri de poliție au fost răniți ușor în urma incidentului, potrivit oficialilor turci.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img