Lidl retrage de pe rafturi un produs contaminat cu histamina

Lidl retrage de pe rafturi un produs contaminat cu histamina. Un produs contaminat cu histamină, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazinele Lidl. Există un risc de îmbolnăvire în rândul consumatorilor.

Lidl a scos de la vânzare un produs, din cauza unor suspiciuni legate de riscurile de îmbolnăvire. Cei care l-au cumpărat îl pot returna, chiar și fără bon. „Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.

blank

Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis ANSVSA.

Citește și Gestul eroic al fostului președinte din Chile, care a murit salvându-și familia (VIDEO Aktual24)

Ce este histamina?

Histamina este o substanță chimică creată de sistemul imunitar, care poate reacționa la un alergen, provocând simptome precum tuse, strănut, ochi care lăcrimează. Inițial s-a crezut că histamina are proprietăți vasoactive puternice, datorită acțiunii sale stimulatoare și vasodepresoare. Atunci când nivelul de histamina crește foarte mult în organism sau există o problemă și corpul nu poate gestiona bine histamina, această substanță chimică începe să afecteze funcțiile normale. Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap, titrează Monitorul de Cluj. Foto: pixabay.com

Citeste si...  Victor Ponta nu este de acord cu închiderea postului România TV: Eu îi numesc dresorii de foci, care primesc ordin din afară

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img