Care este cel mai periculos animal din lume. Leul nu se află în top 3

Care este cel mai periculos animal din lume. Leul nu se află în top 3. Cel mai periculos animal din lume nu este un leu, nici o panteră și nici un elefant.

Dacă atunci când ne gândim la pericol ne imaginăm un animal voluminos, în top 3 cele mai periculoase animale din lume avem niște vietăți destul de mici, dar extrem de periculoase, iar simpla lor mușcătură poate fi fatală.

Care este cel mai periculos animal din lume. Leul nu se află în top 3

Cel mai periculos animal din lume este țânțarul. Deși nu ne speriem atât de tare când ăl vedem, el poate să transmită virusul malariei. În Asia și Africa mor anual în jur de 2 milioane de oameni din cauza malariei pe care țânțarii anofeli în o transmit.

De asemenea, încalzirea globala accentuata si schimbarea curentilor de aer faciliteaza deplasarea acestor tantari, astfel ca au ajuns sa raspandeasca malaria in tari precum Marea Britanie, Japonia si Noua Zeelanda.

Al doilea cel mai periculos animal din lume în schimb sigur te va speria. Este vorba despre cobra indiană, care desi nu depaseste lungimea de 2 metri, nu este un sarpe agresiv si nici cel mai veninos sarpe din lume, face cele mai numeroase victime dintre toate speciile de serpi.

Care este cel mai periculos animal din lume. Leul nu se află în top 3

Desi cobra Indiana lanseaza o serie de avertismente inainte de a ataca, saptamanal, in India mor aproximativ 50 de oameni din cauza muscaturilor sale. Specialisti considera ca aceasta situatie este cauzata si de expansiunea demografica a Indiei, fapt care duce la invadarea zonelor salbatice de catre oameni.

Citeste si...  O garsonieră de 25 mp din Cluj, de vânzare cu aproape 80.000 de EURO

Topul celor mai periculoase animale din lume este continuat de meduza Irukandji. Numarul oamenilor ucisi anual de aceasta molusca depaseste cifra cumulata a victimelor rechinilor, serpilor de mare, baracudelor si pestilor veninosi.

Aceasta specie de meduza foloseste doua tipuri de otrava: cea cu toxicitate redusa, secretata cand vaneaza hrana si cea mult mai toxica, folosita in scopuri de autoaparare. Veninul este pastrat in tentacule si injectat cu rapiditate la contactul cu pielea omului. Un singur tentacul secreta o cantitate de venin suficienta pentru a ucide 50 de oameni.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img