Ziua și greva. Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au intrat în grevă japoneză. Sunt nemulțumiți de salarii

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi sindicatului, au intrat de joi în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de situaţia salarială, informează CNS Cartel Alfa, printr-un comunicat.

„Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea CNSAS în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii de fapt”, spun reprezentanţii sindicatului CNSAS.

Revendicările acestora vizează: aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaților CNSAS pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 1 ianuarie 2022 şi care nu se aplică nici în prezent; calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă, acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.

Citeste si...  Ce program are Banca Transilvania de Paște 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img