Zelenski, supărat. Consilier: Se așteaptă schimbări de personal

Volodimir Zelenski este foarte supărat şi urmează să facă niște schimbări de personal în conducerea militaro-politică de vârf a Ucrainei.

Volodimir Zelenski este foarte supărat deoarece, odată cu izbucnirea războiului în Israel, menținerea atenției lumii asupra Ucrainei a devenit o provocare majoră. Jurnaliştii de la Time au întrebat pe un consilier cum se simte președintele. Răspunsul a venit fără nicio secundă de ezitare: „Supărat”.

Volodimir Zelenski, nemulțumit de situaţia actuală

În acest context, în următoarele luni sunt de așteptat schimbări majore la vârf, dar şi o schimbare a strategiei militare.

„Surse apropiate ale președintelui susțin că Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali deoarece aceștia oferă mijloacele financiare și militare nu pentru a câștiga războiul, ci doar pentru supraviețuirea țării. La rândul său, președintele este hotărât să continue lupta. Iar „credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei a luat o formă care îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi”, a devenit „de nezdruncinat”. a subliniat unul dintre consilierii președintelui citați de TIME.

Zelenski

Volodimir Zelenski. Sursa foto. Facebook

Optimismului președintelui Volodimir Zelenski, simțul umorului, au dispărut, a declarat consilierul.

„Acum intră, primește actualizări, dă ordine și iese”, spune un membru al echipei sale.

Un altul a declarat că Volodimir Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali: „L-au lăsat fără mijloacele de a câștiga războiul, are doar mijloacele de a-i supraviețui”.

Convingerile lui nu s-au schimbat
În ciuda unor eșecuri pe câmpul de luptă, Volodimir Zelenski nu intenționează să renunțe la luptă. El crede în victoria armatei sale. Dimpotrivă, credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei s-a întărit. Iar această atitudine îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi.

Citeste si...  Kievul susţine că ruşii se pregătesc să se retragă din regiunea Herson ocupată

„El se amăgește. Nu avem opțiuni. Nu câștigăm. Dar încearcă să-i spui asta…”, spune frustrat unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi.

Încăpățânarea lui Zelenski, spun unii dintre asistenții săi, a rănit eforturile echipei lor de a veni cu o nouă strategie, un nou mesaj. Discuțiile despre viitorul războiului, despre posibilitatea de a negocia un acord de pace cu rușii, sunt tabu.

Judecând după sondajele recente, majoritatea ucrainenilor ar respinge o astfel de mișcare. Mai ales dacă ar presupune pierderea oricărui teritoriu ocupat, mai scriu jurnaliștii de la Time.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img