Zelenski și Putin ar putea discuta despre pace în Africa – susține președintele sud-african Cyril Ramaphosa

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat marți că președintele rus Vladimir Putin și cel ucrainean Volodimir Zelenski au convenit să se întâlnească cu un grup de lideri africani pentru a discuta un potențial plan de pace pentru conflict, relatează Reuters, citată de The Guardian.

 

Detaliile planului nu au fost făcute publice, deși poziția declarată a Ucrainei pentru orice acord de pace este că toate trupele rusești trebuie să se retragă de pe teritoriul său.

„Discuțiile mele cu cei doi lideri au demonstrat că amândoi sunt pregătiți să îi primească pe liderii africani și să discute despre cum se poate pune capăt acestui conflict”, a declarat Ramaphosa, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul singaporez la Cape Town.

„Dacă acest lucru va reuși sau nu va depinde de discuțiile care vor avea loc”, a spus el.

Putin și Zelenski au convenit să primească misiunea (africană) în capitalele lor respective, Moscova și Kiev, se arată într-un comunicat al președinției sud-africane. Planul de pace este susținut și de liderii din Senegal, Uganda, Egipt, Republica Congo și Zambia.

Citeste si...  Idei de Activitati pentru Copii in Bucuresti

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img