Zece noi companii listate la BVB intră în indicii MSCI 

Acțiunile altor zece companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI în categoria Small Cap, anunță BVB. Totodată, șase companii deja incluse în indicii MSCI vor fi promovate de la Small Cap la Mid Cap/Large Cap și vor face parte din indicii MSCI Frontier și MSCI Romania, dublând, astfel, numărul de companii românești incluse în acești indici la 12. Prezența României crește, astfel, de la 12 la 22 de companii în indicii MSCI Frontier IMI, MSCI Romania IMI, MSCI Frontier și MSCI Romania, din data de 1 septembrie 2023.
Prezența României în indicii MSCI va crește, începând cu 1 septembrie, de la 12 la 22 de companii, în urma revizuirii trimestriale a indicilor, realizată de furnizorului global de indici MSCI, în august.
Potrivit anunțului MSCI, disponibil la acest LINK, România va avea inca zece companii incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable Market Indices). Acestea sunt:

Aquila Part Prod (AQ)
Arobs Transilvania Software (AROBS)
Bittnet Systems (BNET)
Bursa de Valori București (BVB)
Conpet (COTE)
Purcari Wineries (WINE)
Safetech Innovations (SAFE)
Simtel Team (SMTL)
Sphera Franchise Group (SFG)
TTS Transport Trade Services (TTS)

Acești indici cuprind companii din categoriile Small Cap, Mid Cap și Large Cap.
Concomitent, șase companii românești vor fi promovate de la Small Cap la Mid Cap / Large Cap. Acestea vor face parte astfel din indicii MSCI Frontier și MSCI Romania care includ doar companii Mid Cap și Large Cap. Potrivit anunțului MSCI, disponibil la acest LINK, cele șase companii sunt:

Citeste si...  Dacia nu exclude să producă Spring în România sau Europa / Trecerea la Euro 7 va scumpi mașinile cu 1.500-1.800 de euro / Ce spune șeful Dacia despre limita de preț de 75.000 de euro din Rabla Plus

Electrica (EL)
MedLife (M)
One United Properties (ONE)
Teraplast (TRP)
Transelectrica (TEL)
Transgaz (TGN)

”Strategia BVB vizează creșterea semnificativă a lichidității, iar îmbunătățirea vizibilității pieței pe radarele investitorilor locali și internaționali este unul dintre pilonii pe care se bazează strategia noastră. Piața locală a demonstrat în ultimii cinci ani că este un canal viabil pentru susținerea economiei atât prin rundele de finanțare derulate de companii private și de Statul român, care au însumat peste 10,5 miliarde de euro, cât și printr-o triplare a numărului de investitori, până la aproape 160.000”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
 
”Creșterea prezenței României în indicii MSCI este un nou semnal pozitiv pentru piața locală, care încă este încadrată ca Piață de Frontieră de către furnizorul global de indici. Alături de ceilalți stakeholderi ai pieței de capital continuăm demersurile pentru a obține promovarea României la statutul de Piață Emergentă și din partea MSCI și considerăm că perspectivele sunt pozitive, având în vedere recenta listare a Hidroelectrica, alături de îndeplinirea criteriilor calitative și cantitative ale furnizorului de indici”, a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.
În indicii MSCI pentru Piete de Frontieră, România mai este reprezentantă de Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Hidroelectrica (H2O), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP) și Romgaz (SNG),
România este încadrată ca Piață Emergentă de către furnizorul internațional de indici FTSE Russell, fiind reprezentată de 14 companii: Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group și Transport Trade Services.

Citeste si...  Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la mai multe companii din grupul Enel / Reacția companiei

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img