Yellow Tree a cumpărat clădirea de birouri Olympia Tower de la Bluehouse Capital

Bluehouse Capital a vândut clădirea de birouri Olympia Tower din București către Yellow Tree. Situată în imediata apropiere a Pieței Unirii, clădirea de birouri de clasă A finalizată în 2009, are o suprafață închiriabilă de 10.000 de metri pătrați și este în prezent ocupată în proporție de 93%.

Knight Frank România a reprezentat Bluehouse în aceasta tranzacție și a fost anterior agentul exclusiv de închiriere al Olympia Tower.

Ne bucurăm să încheiem vânzarea Olympia Tower către Yellow Tree, în urma unei strategii de repoziționare. În ciuda condițiilor dificile de piață, Olympia Tower a avut întotdeauna rezultate bune, datorită standardelor sale ridicate de calitate, dar și de gestionare și administrare a clădirii”, au afirmat reprezentantii Bluehouse Capital.

Achiziția reconfirmă încrederea Yellow Tree în piața imobiliară din România.

Olympia Tower ne consolidează portofoliul cu încă un produs performant și suntem recunoscători pentru colaborarea și profesionalismul tuturor părților implicate în procesul de achiziție. În 2023, continuăm să fim în căutare de produse, în principal clădiri de birouri și industrial/logistică”, a adăugat Cristian Ezri, Chief Investment Officer, Yellow Tree.

Olympia Tower este compusă din trei niveluri subterane și treisprezece supraterane, cu o suprafață totală de 14.380 metri pătrați, închiriabilă de 10.000 metri pătrați și 84 de locuri de parcare. Specificațiile de proiectare ale Olympia Tower sunt conforme cu standardul BCO (British Council of Offices) pentru birourile de clasă A și este certificat BREEAM.

Vânzarea, încheiată la finalul anului trecut, completează volumul pieței de investiții imobiliare, cu o valoare de peste 1,2 miliarde EUR, făcându-l un an record pentru piața din România”, a conchis Horațiu Florescu, Președinte și CEO Knight Frank România, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Serbia.

Citeste si...  Surse: Ford, în discuții pentru vânzarea fabricii din Saarlouis, Germania

Yellow Tree mai deține pe piața românească alte trei clădiri de birouri, cu o suprafață totală de 21.400 mp și două proiecte logistice de 54.000 mp.

Grupul a anunțat că se concentrează pe dezvoltarea și redezvoltarea activelor imobiliare comerciale de calitate în orașe europene mari, Bucureștiul fiind principala sa piață.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img