Vulturi cipați caută cadavrelor persoanelor date dispărute după crimele Hamas 

Date furnizate de vulturi ajută armata israeliană să localizeze cadavre sau gropi comune în apropierea locurilor atacului de la 7 octombrie al combatanţilor Hamasului palestinian, declară conducătorul unui program AFP.

 

Ideea provine de la Unitatea EITAN, care face parte din branşa Resurselor Umane a armatei israeliene, însărcinată cu căutarea militarilor dispăruţi.

”Când a început războiul, am fost abordat de către rezervişti care servesc în această unitate. M-au întrebat dacă păsările mele ar putea ajuta cu ceva”, declară AFP Ohad Hatzofe, directorul programului cu privire la păsări pe cale de extincţie de la Autoritatea israeliană a Naturii şi Parcurilor.

Vulturii sunt păsări răpitoare carnivore cu un câmp vizual foarte larg, care le permite să detecteze din cer cadavre, care constituie principala lor hrană. În lume există multe specii, dar în Israel vulturul pleşuv sur este pe cale de dispariţie.

Programul urmăreşte câteva sute dintre aceşti răpitori, echipaţi cu balize GPS pentru a le înţelege traiectoriile migratorii, studierea comportamentului lor alimentar şi ameninţările la adresa acestor specii protejate.

La 23 octombrie, un vultur de mare rar, care-şi făcea revenirea pe cerul israelian după ce a petrecut vara în nord, în Rusia, se afla în apropiere de Beeri, unul dintre kibuţurile puternic atacate de comandouri Hamas. Iar a doua zi, o staţie dintr-o zonă situată lângă sat l-a avertizat pe omul de ştiinţă.

Citeste si...  Doldurea, patronul firmei Flagas de la Crevedia, adus la Parchetul General

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img