Vremea, surprinzătoare în luna septembrie. ANM, anunță temperaturi neobișnuite

Temperaturi în septembrie vor fi mult mai ridicate şi neobișnuite pentru a doua parte a lunii septembrie.

Temperaturi neobişnuite pentru luna septembrie. Începutul lunii septembrie a fost marcat de ploi și temperaturi mai scăzute. Iar în unele zone din țară, furtunile au făcut ravagii. Cu toate că toamna pare că și-a intrat în drepturi, meteorologii vin cu noi vești privind starea vremii.

Potrivit specialiștilor, temperaturile vor fi mult mai ridicate în următoarele săptămâni, decât în mod obișnuit.

Temperaturile vor crește în perioada următoare. Potrivit meteorologilor, ne așteaptă o toamnă mult mai călduroasă decât în mod normal. 

Temperaturi

De la jumătatea lunii septembrie, cantitățile de precipitații o să fie deficitare la nivelul întregii țări. Specialiștii ne avertizează că este posibil ca de săptămâna viitoare să se înregistreze valori de până la 34 de grade pe timpul zilei, în special în sudul țării.

Vom avea temperaturi înalte şi în perioada următoare

Ploile nu vor fi la fel de predominante în următoarele zile. Potrivit directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, în Capitală se vor înregistra 34 de grade săptămâna viitoare.

Potrivit acesteia, vor mai predomina temperaturile caniculare în zilele următoare.

„Este o lună de toamnă cu vreme caldă în majoritatea regiunilor ţării, cu temperaturi chiar peste normal. Vara încă rămâne în zona ţării noastre, pentru că temperaturile se vor situa peste 25 grade Celsius, la nivelul maximelor. Astăzi, în Capitală au fost 31 de grade, iar la munte, în vest, sud vest şi est a ţării valorile au depăşit 25 de grade, până la 29-30 de grade.

Insuficienţă de precipitaţii

Citeste si...  Lucrările de reabilitare a Parcului Morarilor se apropie de finalizare

Săptămâna viitoare, mai specific miercuri, ne vom apropia de pragul unei zile de caniculă, 34 de grade în sudul ţării, semn că vara rămâne încă prezentă.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, vor fi ploi insuficiente. Din păcate, seceta pedologică va fi în continuare prezentă şi se va accentua în condiţiile în care estimările pentru prima lună de toamnă indică un deficit de precipitaţii”, a declarat Elena Mateescu, notează DC News.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img