Vremea se strică în toată țara în weekend. ANM anunță temperaturi de -2 grade și ninsori

Vremea se strică de sâmbătă, iar ANM anunță temperaturi de până la -7 grade. De asemenea, sunt așteptate ploi și chiar și ninsori.

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunță că vremea se schimbă radical în weekend. Este vorba despre un front atmosferic rece care ne traversează țara.

El este cel care aduce ploi, ninsorii ar și temperaturi scăzute. De asemenea, vremea rea începe din vest către est. Astfel în unele zone va dura până când ajunge valul rece.

În București spre exemplu, pe timpul nopții sunt așteptate temperaturi cu minus. Vântul va sufla și el puternic, iar în zonele montane încep ninsorile.

ANM anunță ninsori și vânt puternic

„Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre dinspre vest către est și va determina precipitații, precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, acolo unde a mai nins și zilele trecute și se va depune strat de zăpadă, dar și precipitații specifice anotimpului cald în partea de sud-est a teritoriului.

Acolo vom avea averse însoțite de descărcări electrice și chiar intensificări de scurtă durată ale vântului.

Acest front atmosferic rece aduce după sine nu numai precipitații, aduce și o masă de aer mai rece.

Dislocuirea celor două mase se va face cu intensificări ale vântului, cu fenomene specifice instabilității atmosferice, dar și cu temperaturi mai scăzute ce se vor resimți duminică în nordul, în centrul teritoriului, când maximele vor fi de 7-8-9 grade.

Nici măcar toamnă cu adevărat nu putem că spune că vine încă, pentru că săptămâna viitoare ne așteptăm din nou la aer cald. Și în Capitală vorbim de alternanțe termice, mai degrabă la temperaturile minime.

Citeste si...  Un pieton a fost lovit mortal de un autobuz STB. Şoferul, oprit în trafic după ce poliţiştii au văzut sânge pe roţi!

Foarte probabil ca și în zona Capitalei să avem fenomene de instabilitate atmosferică sâmbătă după-amiază”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img