Vreme ciudată în octombrie. Ne așteaptă o serie de fenomene mai puțin obișnuite

Vreme ciudată în luna octombrie. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi extrem de ridicate în următoarea perioadă și că vor fi șanse mici de precipitații.

Vreme ciudată în luna octombrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Va ploua doar în anumite zone din țară.

Vreme ciudată în octombrie. Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Vreme ciudată

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână la nivelul întregii țări.

Vreme deosebit de caldă în octombrie

ANM a mai anunțat că în prima zi de octombrie va fi vreme de plajă. Maxima va fi de 28 de grade Celsius. Și în Capitală va fi cald. Maxima va ajunge la 29 de grade. Va fi soare, iar vântul va sufla moderat. La munte, vântul va pierde din intensitate și abia la finalul săptămânii va ploua. La mare vor fi nori, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla cu 50 de km/h. Temperaturile vor urca chiar dacă ne apropiem de a doua lună de toamnă. Duminică vor fi 28 de grade pe plajă. Vânt puternic va fi și în Dobrogea.

Citeste si...  Guvernul Ungariei creşte sprijinul educaţional pentru maghiarii din Transilvania și finanțează programul autobuzelor școlare

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img