Vrăjitorul din Oz, „judecat” de elevii din Olt. Simulare de procese, de Ziua Justiţiei

Mai mulţi elevi de la două şcoli din Slatina participă într-un proiect derulat de Baroul Olt în care vor simula desfășurarea unor procese de judecată.

Primul astfel de proces se desfăşoară, miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 13.00, la Tribunalul Olt. Participă elevi de la clasa a III-a şi clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” şi elevi de clasa a X-a de la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

În deschidere, elevii de clasa a -III-a îl judecă pe Vrăjitorul din Oz. Suportul juridic va fi asigurat elevilor de Tribunalul Olt, Baroul Olt si avocatii implicati in proiect.

Magistrații le vor înmâna personal robele elevilor

„Am hotărât să organizăm această activitate exact de Ziua Justiției. Activitatea se desfășoară în cadrul Proiectului “Fii avocat in scoala ta”.Vom avea de la Scoala Eugen Ionescu, clasa a -III-a cu procesul simulat “Vrăjitorul din Oz”, iar al doilea proces-elevii clasei a-VII-a -proces simulat – bullying și trafic de droguri. Al treilea proces va fi simulat de către elevii clasei a -X-a de la LPS. Vor fi prezenţi și avocaţii implicaţi în proiect”, a declarat avocatul Maria Brîndușa Murguleț, din cadrul Baroului Olt.

Citeste si...  ARTROM STEEL TUBES received a visit from the Ambassador of Serbia in Romania

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img