Volodimir Zelenski va vizita România, spune premierul Ucrainei, fără a da mai multe detalii

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, a declarat că președintele Volodimir Zelenski va veni în România. Oficialul ucrainean nu a oferit însă niciun detaliu.

“Cred ca președintele Volodimir Zelenski  va veni în România, nu pot spune data, dar știu ca o va face”, a declarat la Digi24 Denîs Șmîhal.

Volodimir Zelenski va vizita România, spune premierul Ucrainei

Vizita premierului ucrainean vine la câteva luni după vizitele ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și a ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, din luna aprilie.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, vineri, la București, iar la final a anunțat că a fost stabilit obiectivul de dublare a tranzitului de cereale ucrainene prin România în perioada următoare, „de la 2 milioane de tonă pe lună acum, la 4 milioane de tone”.

Premierul României a reafirmat sprijinul pentru Ucraina și a vorbit și despre rolul major pe care îl joacă țara noastră în exportul de cereale ucrainene.

Citeste si...  Ce e val ca valul trece: în Marea Britanie, șoferii încep să-și piardă interesul pentru mașinile electrice. 80% din cei care plănuiesc să cumpere o mașină, vor achiziționa un auto cu motor „clasic”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img