Volkswagen va investi peste 50 de miliarde de euro în producția de mașini electrice până în 2026, an din care se aşteaptă la câştiguri semnificative de pe urma acestor modele

Producătorul auto german Volkswagen se aşteaptă ca investiţiile în noile softuri şi în tehnologia privind vehiculele electrice să atingă nivelul de vârf în următorii 2-3 ani, obiectivul fiind ca din acel moment să se înregistreze câştiguri semnificative de pe urma modelelor alimentate de baterii, transmite Bloomberg.
Până în 2026, cel mai mare producător auto din Europa va reduce semnificativ investiţiile în motoarele cu combustie internă, a afirmat directorul financiar al VW, Arno Antlitz, într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung.
“Povara investiţiei duble se va atenua în următorii 2-3 ani şi, de atunci, vrem să înregistrăm câştiguri semnificative de pe urma mobilităţii electrice”, a declarat Antlitz.
Volkswagen a alocat pentru investiţii aproximativ 52 miliarde de euro până în 2026. Planurile ambiţioase ale companiei de a dezvolta softuri pentru vehicule au dus la amânarea lansării unor modele Audi şi Porsche, provocând demiterea directorului general Herbert Diess anul trecut.
Grupul german şi alţi producători auto continuă lupta pentru a ajunge din urmă Tesla, care recent a anunţat că vrea să producă anul acesta două milioane de maşini. Tesla, compania auto cu cea mai mare capitalizarea bursieră, s-a confruntat anul trecut cu o scădere a acţiunilor de 65%, dar anul acesta titlurile au urcat cu 44%.
VW vrea să-şi majoreze profitabilitatea, iar capitalizarea sa bursieră se situează în prezent la 73 miliarde de euro, sub cea a Porsche AG. Grupul german se concentrează “pe sporirea câştigurilor, atât în privinţa diferitelor segmente ale pieţei de vehicule, cât şi a regiunilor în care operează compania, a spus Antlitz.

Citeste si...  Tranzacție surpriză. Retailerul online evoMAG, controlat de antreprenorul Mihai Pătraşcu, cumpără elefant.ro de la fostul premier moldovean Ion Sturza și de la grupul Catalyst

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img