Volkswagen și firma belgiană de materiale Umicore au ales Polonia pentru prima fabrică de componente pentru baterii auto

Companiei de componente pentru baterii auto PowerCo, deținută de Volkswagen, și firma belgiană Umicore a ales Polonia ca locație pentru prima sa fabrică, a declarat sâmbătă PowerCo, citat de Reuters.
Prin intermediul joint-venture-ului de 2,9 miliarde de dolari, denumit Ionway, semnalat pentru prima dată în decembrie 2021, companiile se alătură unui număr de producători auto europeni care au adus aprovizionarea cu baterii mai aproape de casă în trecerea la vehiculele electrice.
Guvernul polonez oferă 350 de milioane de euro sub formă de subvenții în numerar pentru investiția din orașul Nysa, situat în sud-vestul țării, care ar urma să creeze aproximativ 900 de locuri de muncă, a declarat.
Ionway dorește să își mărească capacitatea anuală de producție până la sfârșitul deceniului la aproximativ 160 de gigawați-oră (GWh) pe an – suficient pentru 2,2 milioane de vehicule electrice.
PowerCo – a cărei inițiativă din Polonia survine după ce, în aprilie, VW și-a prezentat planurile de a investi până la 7 miliarde de dolari canadieni pentru a construi o fabrică de baterii auto în Ontario, Canada – a declarat că s-a decis pentru Polonia deoarece locația este favorabilă din punct de vedere strategic, în plus există suficientă forță de muncă calificată și surse de energie regenerabilă pentru producție.
Lucrările de construcție vor începe de îndată ce procesul de autorizare va fi finalizat, a precizat compania.
Ionway este destinat să aprovizioneze fabricile europene de celule de baterii ale PowerCo cu materiale cheie pentru baterii și să acopere o mare parte din nevoile PowerCo în Uniunea Europeană. În schimb, Umicore primește acces asigurat la o parte importantă a cererii europene de materiale catodice pentru vehiculele electrice.

Citeste si...  Pizza Hut va închide 13 din cele 43 de restaurante din România, în următoarele șase luni. Compania „va intra într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activității”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img