VIDEO | Viktor Orban: Imperiul Soros îl atacă pe Trump pentru ca este un politician pro-pace. George Soros este un speculator de război

blank

Vineri dimineață, premierul ungar Viktor Orban a fost invitat la Rádió Kossuth la emisiunea Bună dimineața, Ungaria!, unde a spus că „György Soros este un speculator de război“, conform mariustucă.

Potrivit lui Orban, procedurile împotriva lui Donald Trump sunt îngrijorătoare, pentru că, în opinia sa, fostul președinte ar fi capabil să aduca pacea.

„Imperiul Soros îl atacă pe Trump pentru ca americanii să nu poată alege un politician pro-pace“, a spus liderul ungar citat de Kormany.hu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Zsolt Törőcsik: În ultimele zile a început mult așteptata contraofensivă ucraineană, în timp ce un baraj de pe Nipru a fost aruncat în aer, iar fostul secretar general al NATO vorbește despre trimiterea soldaților occidentali în Ucraina. În lumina evenimentelor, prim-ministrul Viktor Orbán a convocat o ședință a consiliului de apărare săptămâna trecută, pentru că – așa cum a spus el – securitatea Ungariei este pe primul loc pentru guvern. Îi urez bun venit în studio prim-ministrului Viktor Orbán. O zi buna!

Viktor Orban: Situația de război se înrăutățește. Există multe elemente imprevizibile. În astfel de cazuri, organizațiile și liderii responsabili de securitatea Ungariei trebuie să fie permanent pregătiți, indiferent de ce s-ar întâmpla, trebuie să poată lua măsuri. Așadar, la ședința Consiliului de Apărare, am dat sarcini specifice ministrului de război, șefului de stat major și ministrului de Interne. Cred că am făcut ceea ce se poate face pentru securitatea țării.

De asemenea, ne consolidăm activitatea diplomatică. Șansele aici nu sunt atât de mari, având în vedere că există o psihoză de război în Europa. Părerea majorității este că acest război poate fi încheiat și decis, poate fi rezolvat pe câmpul de luptă. Poziția maghiară este că nu există o soluție la acest conflict pe câmpul de luptă. Controlul evenimentelor trebuie luat înapoi de la soldați, să vină din nou diplomația, lăsați politicienii să negocieze, să fie o încetare a focului și să înceapă între timp discuțiile de pace. Cred că acest lucru este în interesul lumii, al Europei și al Ungariei. Și să nu uităm că, dacă există pace, sau măcar o încetare a focului, atunci inflația va reveni la cursul obișnuit, poate chiar va dispărea.

Gravitatea situației este cel mai bine arătată de faptul că președintele american vorbește deja despre faptul că nu este nimic în neregulă ca Ucraina să primească muniții cu uraniu din Statele Unite, în timp ce președintele rus spune că așa cum dă Dumnezeu, așa și ia Dumnezeu: două puteri nucleare au uraniu vor să desfășoare muniție la vecinul Ungariei, la câteva sute de kilometri de granița cu Ungaria; deci putem vedea de aici că situația este mai gravă decât oricând.iar între timp să înceapă negocierile de pace. Cred că acest lucru este în interesul lumii, al Europei și al Ungariei. Și să nu uităm că, dacă există pace, sau măcar o încetare a focului, atunci inflația va reveni la cursul obișnuit, poate chiar va dispărea. Gravitatea situației este cel mai bine arătată de faptul că președintele american vorbește deja despre faptul că nu este nimic în neregulă ca Ucraina să primească muniții cu uraniu din Statele Unite, în timp ce președintele rus spune că așa cum dă Dumnezeu, așa și Dumnezeu. ia: două puteri nucleare au uraniu vrea să desfășoare muniție în vecinul Ungariei, la câteva sute de kilometri de granița cu Ungaria; deci putem vedea de aici că situația este mai gravă decât oricând.

Zsolt Törőcsik: Da, iar un fost secretar general al NATO vorbește despre faptul că aliații ar trebui să trimită chiar soldați. Mai mult decât atât, corect, actualul secretar general al NATO a spus recent că sprijinul aduce într-adevăr schimbare pe câmpul de luptă, așa că asta înseamnă, evident, că acest lucru ar trebui continuat.

Citeste si...  Marian Vanghelie, o nouă decizie favorabilă în dosar. Fostul primar așteaptă prescrierea faptelor

Viktor Orban: NATO a fost precaută până acum. De fapt, poziția NATO și poziția diplomației maghiare au coincis, întrucât NATO a decis să nu participe la acest conflict militar. Deci NATO, ca alianță militară, nu trimite arme în Ucraina și nici nu plănuiește vreo acțiune militară. Ceea ce se întâmplă – livrarea de arme, transferul de informații, sprijinul militar pentru ucraineni – este o decizie luată în jurisdicția statelor membre. Așadar, astăzi, poziția maghiară și poziția NATO se suprapun de fapt, iar aceasta este diferența dintre pozițiile tuturor celorlalte state care susțin războiul, care depășesc cu mult poziția NATO. Cu altă ocazie, poate într-o conversație mai detaliată, ne putem gândi dacă strategia militară aleasă de europeni la începutul războiului, în ciuda opoziției Ungariei, a fost rezonabilă. Pentru că au ales-o, de fapt, este vorba despre mai mult decât Europa, Occidentul – să spunem – s-a gândit că, în sens militar, rușii ar putea fi învinși de soldați ucraineni care luptă, soldații occidentali nu intervin, doar trimit arme, echipamente și informații. Întotdeauna am avut îndoielile mele dacă acest tip de război ar putea avea succes în sens militar. Să nu ai dreptate, să nu lași pesimiștii să aibă mereu dreptate, dar eu simt că aici avem de-a face cu o strategie prost calibrată, prost evaluată, greșită, al cărei rezultat este că războiul continuă, se adâncește și se lărgește. În câteva zile mor acolo mii de soldați, care au tați, mame, copii, soții, distrugeri oribile, pierderi incomensurabile și, după părerea mea, e un concept militar defectuos,dar asta se va decide în următoarele câteva luni.

Zsolt Törőcsik: În ultima noastră conversație, a spus că, da, elitele au un punct de vedere, despre care am vorbit până acum, dar în ultima noastră conversație a spus că vede o scădere a numărului celor pro-război și o creștere. în numărul celor pro-pace din societăţi. Conta pentru ceva? În timp ce, de exemplu, György Soros vorbește despre o strălucită victorie ucraineană în ultimul său articol, el vorbește despre recucerirea Crimeei și, practic, despre continuarea și extinderea războiului.

Viktor Orban: Întotdeauna există speculatori când există război, György Soros este un speculator, un speculator de război care speră să obțină un avantaj financiar cu prețul unor pierderi umane uriașe. Clasificarea acestui lucru poate nu necesită propoziții deschise și directe, cred că știm cu toții ce să credem despre astfel de lucruri. Ei bine, acum adevărul este că cred că susținătorii păcii vor avea dreptate. Deci cred că Ungaria este pe partea bună. Nu numai că am făcut ceea ce trebuie atunci când am identificat interesele Ungariei, așa că nu doar că ne aflăm acolo unde sunt interesele Ungariei, ci am făcut și ceea ce trebuie din punct de vedere moral atunci când am votat pentru pace. Și sunt sigur că până la urmă – asta s-ar putea întâmpla chiar în mod deschis și public în câteva luni – împotriva pro-războiului, împotriva majorității pro-război, partidul păcii, minoritatea, pacifiştii vor avea dreptate, iar opinia lor va deveni generală, sau cel puţin majoritară, în lumea occidentală. Totul se poate întâmpla, de aceea nu cred că este o veste bună din punct de vedere al războiului și mi se pare chiar îngrijorător faptul că s-au deschis proceduri în America împotriva fostului președinte al Statelor Unite, președintele Donald Trump, pentru că dacă există astăzi în lumea occidentală o persoană care poate opri acest război și poate crea pacea, acesta este fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump. Și ar fi în interesul Ungariei să aibă în fruntea Statelor Unite o persoană pro-pace și un politician pro-pace care să conducă și acea parte a lumii. Oamenii pro-război, în special Imperiul Soros american îl atacă pe Donald Trump cu toată forța și face totul pentru a preveni alegerea lui ca preşedinte.

Citeste si...  Gheorghe Mărmureanu, despre mișcarea seismică din Gorj. Când se va produce un cutremur comparabil cu cel din 1977

[…]

Zsolt Törőcsik: Mai există o decizie de la Bruxelles, împotriva căreia va deveni clar dacă guvernul ungar va lupta. Miniștrii de interne ai statelor membre au adoptat un proiect privind o cotă obligatorie de migranți în cadrul întâlnirii lor de săptămâna trecută. De altfel, în aceeași zi în care un migrant sirian din Suedia a efectuat un atac cu cuțitul în Franța. Corect, conform deciziei, dacă un stat membru nu dorește să accepte migranți, poate compensa acest lucru plătind aproximativ 8 milioane forinti de persoană. Să vorbim mai întâi despre conținutul deciziei, dacă este acceptabil ca Ungaria să plătească în loc să accepte?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Viktor Orban: Nu poate fi acceptat, desigur, motiv pentru care Ungaria și Polonia au votat împotriva deciziei. Un nu moale – există diferențe între caracterele națiunilor – au spus Slovacia, Bulgaria, Malta și poate Lituania. Deci mai multe țări au indicat că nu sunt de acord cu acest lucru. Nu vreau, nu vrem să implementăm asta. La urma urmei, aici ne confruntăm cu o întorsătură foarte neplăcută a evenimentelor. Mergând pas cu pas în ultimii ani, am simțit că reușim să facem loc bunului simț și că am reușit să mutăm atenția factorilor de decizie de la Bruxelles de la distribuirea obligatorie a cotelor de migranți la protecția frontierei. Pentru că această situație nu trebuie rezolvată prin împărțirea migranților, ci prin protejarea frontierelor externe ale Europei și, astfel, ne-am îndreptat și în această direcție. Am simțit că am câștigat deja această bătălie și dintr-o dată venea o decizie, destul de lovitură de stat și rapidă, care spune că, indiferent de țară nu permite migranților să intre, aceștia vor fi forțați asupra lor cu forța. Acum următoarea întrebare este cât de mult ne vor obliga să facem? Acum ei decid asta. Așa că ei creează reguli care îi rezervă Bruxelles-ului dreptul de a spune câți migranți să distribuie. Este greu de imaginat cum se va întâmpla asta. Să zicem că sunt acești migranți în Germania și apoi, să zicem, nu vor să vină aici, bineînțeles, o să fac totul ca să nu vrea, dar nici ei nu vor, pentru că ei cred că ar putea primi mai mulți bani în Germania. Și daca nu vor, cum vor face, îi vor strânge, și apoi îi vor pune în vagoane în Germania? Și apoi vor fi târâți de acolo la noi, vor fi descărcați aici, și noi îi vom ține aici?! Deci, chiar și să ne gândim la asta este extrem de nepractic și contrar naturii umane și umanității. De asemenea, încalcă interesele și drepturile noastre umane, precum și pe cele ale multor migranți. Aceasta este o soluție foarte proastă, nu întâmplător ne luptăm împotriva ei de mulți ani. Acest lucru se întâmplă acum. Cred că există o legătură între faptul că în urmă cu doar câteva zile, György Soros i-a predat controlul asupra imperiului său fiului său, care a mai spus că vrea să facă politică mult mai direct în America și Europa. Și cred că Imperiul Soros a lansat un contraatac aici, aș putea spune chiar că Imperiul Soros a ripostat și, printr-o decizie ca de lovitură de stat, foarte rapidă, au forțat această cotă obligatorie de migranți în gâtul majorității europenilor, pe care noi am aprobat-o și nu am nicio intenție de a pune în aplicare, și căutăm, caut o cale, discut și cu alte țări cum o putem rezolva astfel încât să nu fim nevoiți să implementăm această regulă.

Zsolt Törőcsik:  Da, pentru că, corect, comisarul de Interne a spus că toți, adică cei care nu au votat în consiliu, vor trebui să îl pună în aplicare și după intrarea în vigoare a decretului. Apropo, era vorba de motivul pentru care protecția frontierei nu poate fi considerată o categorie de solidaritate? Întreb și pentru că, corect, miercuri mai multe persoane, 79 de persoane, au murit în apropierea Greciei într-un accident de ambarcațiune răsturnată când imigranții ilegali încercau să treacă peste mare.

Citeste si...  Depoul promisiunilor. Cum ar fi trebuit Craiova să aibă transport public modern. Dar nu are

Viktor Orban: În loc să acceptăm că protecția frontierelor externe ale Europei implică costuri, să spunem, în cazul Ungariei, am cheltuit deja sute de miliarde de forinți pentru construirea de garduri și protecția frontierelor, iar locuitorii din Bruxelles ar prelua povara și ar face treaba noastră mai ușoară, în schimb ne-ar pedepsi. Trebuie să spun că, în plus, corect, acest imperiu Soros este o rețea de anvergură, extinsă, mare. Corect, ei sunt peste tot în această lume a migranților, în esență ei organizează și conduc întreaga migrație. Și de când s-a luat această decizie, prin această rețea a imperiului Soros în lumea migranților s-a răspândit vestea că există o situație nouă, că Europa îi așteaptă și că trecătorii ilegali ai frontierei s-au încurajat. Ne confruntăm la granițele noastre sudice că devin din ce în ce mai agresive, efectuează tot felul de acțiuni violente și folosesc instrumente periculoase. Numărul de tentative violente de spargere este, de asemenea, în creștere. Așa că trebuie să ne pregătim pentru faptul că soroșii vor incita migranții în vară, iar vara va trebui să respingem o ofensivă mai serioasă.

Zsolt Törőcsik:  Să vorbim pe scurt și despre împrejurările deciziei, pentru că, corect, ați menționat și că a fost o decizie asemănătoare unei lovituri de stat, iar Bence Rétvári, secretarul parlamentar de stat al Ministerului de Interne, care a fost prezent la această întâlnire, a a spus că i-a fost teamă de proiectul final al textului pe care l-au primit cu câteva ore înainte ca acesta să fie votat. Este posibil să luați o decizie bine întemeiată într-un timp atât de scurt, sau care este motivul pentru viteza cu care au dorit să se accepte acest lucru?

Viktor Orban: În fruntea imperiului Soros este un nou vicerege, iar americanii au pus o mare presiune asupra Europei. Europa a ezitat mult timp. Toată lumea a văzut că politica germană de migrație nu a avut succes în perioada recentă. „O să rezolvăm”, a spus cancelarul, apoi bineînțeles că n-au rezolvat, după ce nu au rezolvat, acum o rezolvăm, îi vom primi de la ei pe cei pe care vor să-i împartă. Se dovedește că totul are un risc uriaș de securitate. Numărul actelor teroriste a crescut, iar ordinea publică a ajuns la punctul de prăbușire în multe țări, dacă nu în țări întregi, dar în unele orașe și regiuni, cu siguranță se aud știri alarmante. Nu vrem să ni se spună adevărul în această dezbatere. Deci nu vrem să spunem că ungurii au dreptate, dar nu nemții. Vrem doar să spunem ca trebuie să aibă dreptate nemții în Germania si să aibă dreptate ungurii în Ungaria. Așa că lasă-i pe germani să facă ce politică de migranți vor, asta e țara lor. Ei experimentează așa cum consideră de cuviință. Aceasta este țara noastră, Ungaria, țara maghiarilor. Nu vrem să experimentăm. Credem că acest experiment este riscant. Genul de situație în care ajung în număr mare și sunt migranți ilegali dintr-o altă cultură aduce multe probleme. Nu vrem să ne asumăm acest risc. Avem dreptul să facem asta. Cerem doar celor de la Bruxelles să nu spună Ungariei cu cine ar trebui să trăim noi, maghiarii. Ei nu trebuie să ne spună care ar trebui să fie politica noastră de migrație, pentru că aceasta este problema internă exclusivă a Ungariei. Apropo, datorită amendamentelor în urma referendumului privind migrația, constituția noastră este clară și lipsită de ambiguitate. Aceste decizii de la Bruxelles nu sunt în conformitate cu ordinea juridică maghiară.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img