VIDEO | Senatorul Claudiu Târziu, despre războiul din Ucraina: Mie nu mi se pare că cineva ar vrea oprirea acestui conflict, ci dimpotrivă, se vrea extinderea conflictului /Ca să-mi apăr țara și românii mei, trebuie să fac totul ca să nu intrăm în niciun război, să nu ne extindă

blank

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național al AUR, a spus că interesul României este oprirea războiului din Ucraina, pentru că țara noastră ar fi printre primele afectate dacă acesta se va extinde.

Invitat la emisiunea Context, de la TVR Info, Claudiu Târziu a spus că nu doar Ucraina, dar și Europa pierde în fiecare zi în care acest conflict continuă. El a adăugat că acest război nu este al Uniunii Europene, chiar dacă Ucraina trebuie ajutată în fața „agresiunii barbare” a Rusiei.

„Se îndreaptă într-o direcție care nu știu dacă ne avantajează, pe noi, Uniunea Europeană. UE nu este în război cu Rusia, nu a declarat război Rusiei și face gesturi – necesare – în ceea ce privește ajutorul umanitar acordat Ucrainei, dar în privința ajutorului militar, e un pic cam mult. E ca și cum ai vrea să te implici într-un conflict militar pe care tu nu l-ai deschis de fapt. Și aici e problematic: dacă vrem să mergem până la capăt sau nu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Asta ar trebui să decidă toți cei implicați la nivelul conducerii UE, nu doar un funcționar, fie el și înalt, precum este Ursula von der Leyen. Ducem prea departe această relație cu Ucraina.

Rusia a intervenit barbar, fără nicio legitimitate în Ucraina, dar nu este războiul Uniunii Europene. Trebuie să facem această distincție și nu trebuie să facem pași care ar duce la escaladarea unui conflict între UE și Rusia.

Europa pierde și dacă acest război continuă. Europa pierde în fiecare zi, pierde resurse, pierde bani, pierde vieți omenești. Interesul nostru ar trebui să fie oprirea acestui război, într-un fel sau altul. Dacă nu stopăm conflictul, nu avem cum să sperăm că vom trăi în siguranță, cu un focar de război permanent.

Citeste si...  În Centrul Capitalei, o toaletă publică a trecut printr-un proces de modernizare

Cred că dacă acest război armat continuă, nimeni nu va câștiga, nici Ucraina, nici Rusia, cu atât mai puțin Uniunea Europeană, care este amestecată în acest conflict, fără s-o declare public. Toată lumea pierde, trebuie lăsate armele jos.

Era bine să nu înceapă un astfel de război, dar dacă a început trebuie găsită o cale să-l oprim.

În ce le privește, și Rusia, și Ucraina trebuie, cât mai curând, să facă apel la rezervele lor de rațiune și să găsească o soluție de oprire a confruntării. Altfel riscăm extinderea – în timp și în teritoriu – a acestui război din care nu câștigă nimeni, ci, dimpotrivă, toată lumea va pierde.

Dacă UE și SUA nu ar ajuta Ucraina, Ucraina n-ar fi avut șanse să reziste până astăzi. Trebuie găsite alte metode, pe calea armelor nu ajunge nicăieri”, a spus Claudiu Târziu.

Senatorul AUR a declarat că România trebuie să nu intre în niciun război, pentru că în caz de agresiune, nu are o forță militară deosebită. Târziu a mai declarat că singura salvare a Moldovei este Unirea cu România, față de care Rusia nu ar putea face nimic.

„Trebuie să găsim alte modalități de a forța oprirea războiului. Mie nu mi se pare că cineva ar vrea oprirea acestui conflict, ci dimpotrivă, se vrea extinderea conflictului. Și asta mă sperie pe mine, ca român. Pentru că noi, stăm destul de precar din punct de vedere militar și depindem foarte mult de aliații noștri din NATO. Noi nu avem forța militară a Ucrainei și nu am putea duce singuri un astfel de conflict. Ca să-mi apăr țara și românii mei, trebuie să fac totul ca să nu intrăm în niciun război, să nu ne extindă.

Citeste si...  Acesta este războiul dur și pe durată pe care îl poartă BNR

Părerea mea că Rusia că nu are atâta inconștiență să intre în război cu un membru al UE și al NATO. Cred că salvarea Moldovei este tocmai unirea cu România, dacă ea este sinceră.

Ce va face Rusia? Va declanșa război împotriva României și a NATO? Nu cred. Abia face față războiului din Ucraina, unde duce un război cu cele mai puternice state din UE și cu SUA. Realitatea asta este: Rusia nu se bate doar cu Ucraina, că altfel se termina demult. Dar asta nu-l exonerează pe Putin de ce-a făcut și nu-i dă dreptul să continue acest război”, a mai declarat Claudiu Târziu.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img