VIDEO | Mesaje anti-Zelenski în Parlament: De ce vă bateți joc de românii din Ucraina? Credeți că suntem inferiori? / Ne vrem teritoriile înapoi. Și-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina

Anunțata și ulterior, anulata vizită a președintelui Ucrainei în Parlamentul României, a prilejuit unele mesaje împotriva lui Volodimir Zelenski.

Deputatul PSD, Daniel Ghiță, a declarat că nu înțelege de ce toată lumea îl așteaptă „cu covorul roșu” pe Zelenski, adică „unuia care duce cu forța românii din Herta și Bucovina la război, în timp ce ucrainienii lor sunt la petreceri prin România, bogați, conducând mașini de lux prin Pipera”.

„Domnule Zelenski, de ce va bateți joc de românii din Ucraina și de România ? De ce Nu ne respectați ca națiune? Credeți ca suntem inferiori? Oare pe acești ucrainieni ii întreabă cineva de unde au bani de scoli private, sa-și cumpere vile de sute de mii de euro ? Românii din Ucraina sunt umiliți și asupriți, în timp ce clasa politică vă întinde covorul roșu”, s-a întrebat Daniel Ghiță.

Daniel Ghiță a continuat, afirmând că „nu meritați respectul meu, domnule Zelenski, pentru că ați jignit poporul român!

Bătrânii noștri mor de foame în casa, iar noi v-am primit cu respect la granițe. Ați primit bani de la noi. Am luat de la gura poporului nostru.

Nu ați avut respect fața de toți românii si preoții români din Ucraina!”

Sunt împotriva oricărui formă de război! Condamn atacul Rusiei în Ucraina, dar si pe cel din Israel! Ne lăudam cu inteligența artificială, dar am ajuns sa ne omorâm ca în EVUL MEDIU! Ce căutați în Parlamentul României, domnule Zelenski ? Când vorbim despre un tratat de PACE???”, s-a întrebat Ghiță.

Și senatoarea Diana Șoșoacă a avut un mesaj dur față de Zelenski.

Citeste si...  O nouă zonă de recreere și odihnă va fi amenajată în Sectorul 2, la intersecția străzilor Mihai Bravu și Chiristigiilor

Ea s-a prezentat cu harta României Mari și i-a cerut acestuia teritoriile românești. Șoșoacă a afirmat că Zelenski „își bate joc de românii din Ucraina”. Senatoarea l-a urmărit pe Zelenski prin Parlament.

„Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război. Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi români. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaște”, a declarat Diana Şoşoacă.

Președintele SOS România a spus că „Zelenski este un nazist”.

„Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (…) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România. În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători. Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina! Nu mă interesează războiul lor, le aparține, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina”, a transmis Şoşoacă.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img