VIDEO Automatul de colectat deșeuri reciclabile cumpărat de Primăria Focșani zace de un an în depozit

Automatul de colectat deșeuri reciclabile cumpărat de Primăria Focșani, în octombrie 2022, cu bani de la bugetul local, zace în depozit de un an, pentru că instituția nu-i găsește loc în oraș.

Automatul inteligent de colectare a deșeurilor reciclabile cu trei fracții, care a primit numele de Petrică, este unul performant și poate recicla pet, sticlă și doză.

Este în administrarea Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP). Viceprimarul care a militat pentru achiziționarea utilajului, Alexandra Tătaru, se arată, însă, dezamăgit că el nu este pus în funcțiune la un an de la achiziția cu 250.000 de lei.

„A trecut un an și jumătate de când am propus achiziționarea acestui automat inteligent de reciclare a deșeurilor și un an de la achiziția propriu-zisă.

Nu există nicio îndoială că primarul blochează cu bună știință implementarea acestui proiect și își dovedește incompetența administrativă bazată pe orgolii și interese meschine.

În timp ce alte administrații au deja orașe curate, orașe verzi și cetățeni prietenoși cu mediul, oamenii puși în funcții de primarul PSD se dovedesc a fi doar simple nume pe statul de plată și atât”, a declarat viceprimarul Focșaniului, Alexandra Tătaru.

Citește și  Galațiul are în sfârșit un loc civilizat de depozitare a deșeurilor. A costat 17 milioane de euro

Situația este cunoscută

Presshub a scris, în urmă cu jumătate de an, că automatul zace în depozit pentru că Primăria nu știe unde s-l amplaseze. Viceprimarul Focșaniului a mai precizat că, în situația în care automatului i s-ar găsi amplasament, va propune o ulterioară bugetare pentru recompensă, proiectul fiind unul educativ, nu să aduca profit, ci să obișnuiască oamenii să recicleze. 

Citeste si...  România, lovită de un val de ploi. Ce ne așteaptă, anunțul meteorologilor despre cât ține vremea rea

„Prin intermediul automatului «Petrică», vrem să oferim tichete recompensă, în schimbul ambalajelor reciclate, și cetățenilor care vor să-și parcheze mașinile gratuit. Aceste spații de parcare gratuite le vom colora în verde, cel mai probabil în zona Pieței Moldova, unde au fost înlăturate recent tarabele din zona laterală”, a mai declarat viceprimarul.

blank

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img