Victor Negrescu: Comisia pentru petiţii din PE a declarat admisibilă petiţia pe care am iniţiat-o împreună cu PSD şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea UE pentru nevoile mediului rural din România

”Petiţia noastră pentru fermierii români şi satele româneşti, Sate Româneşti Cu Bani Europeni, a fost aprobată de Parlamentul European. Comisia pentru petiţii din legislativul european a declarat admisibilă petiţia pe care am iniţiat-o împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România”, anunţă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Ca urmare a petiţie, Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să efectueze o investigaţie preliminară pe această temă şi a transmis-o spre analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) şi pentru Agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

”Vreau să subliniez faptul că petiţia a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenţi şi personalităţi din mediul rural din toată ţara. Aceasta atrage atenţia asupra provocărilor pe care le întâmpină satele româneşti, nevoilor europene de finanţare pentru fermieri şi comunităţile rurale şi necesităţii de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea şi revigorarea mediului rural. Le mulţumim tuturor celor care au susţinut iniţiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare şi atenţie la nivel european şi mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important!”, afirmă Negrescu.

 

Speakeri de top analizează situaţia investiţiilor la evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a IV-a, luni, 25 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite  .

 

Citeste si...  Sălaj: Incendiu la locomotiva unui tren care transporta ţiţei / Garnitura, formată din 19 vagoane

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img