Veniturile generate de iPhone au crescut în ultimul trimestru, dar toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut

Apple a prezentat rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, unde singura veste pozitivă pentru acţionari vine de la iPhone-uri, scrie News.ro.
În ultimul trimestru, Apple a câştigat 43,81 de miliarde de dolari de pe urma iPhone-urilor vândute, ceea ce reprezintă o creştere de trei procente faţă de aceeaşi perioadă din urmă cu un an.
Toate celelalte categorii de produse ale companiei au scăzut, însă, în frunte cu Mac-urile, unde diferenţa este de 34%. Mac-urile au înregistrat vânzări de 7,61 de miliarde de dolari.
Au scăzut, de asemenea, veniturile generate de iPad-uri cu 10% la 6,44 de miliarde de dolari, dar şi cele ale categoriei Wearables, Home şi Accessories cu 3% la 9,32 de miliarde de dolari.
Pet total, veniturile companiei au scăzut cu 1% la 89,5 miliarde de dolari. A crescut, însă, veniturile nete cu 11% la 22,9 miliarde de dolari.
La conferinţa cu investitorii, şeful Apple, Tim Cook, a încercat să aducă în discuţie aspectele pozitive. Acesta a spus, printre altele, că startul seriei iPhone 15 este mai bun, deocamdată, decât al seriei iPhone 14 şi că este optimist cu privire la trimestrul sărbătorilor de iarnă

Citeste si...  Franța vrea să convingă Tesla să construiască în țară viitoarea fabrică de celule de baterii

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img