Vânzările de mașini din Rusia au înregistrat în septembrie o creştere de 148% în ritm anual. Mărcile chineze câștigă cotă de piață

Vânzările de automobile în Rusia au înregistrat în septembrie o creştere de 148,6% în ritm anual, continuând să îşi revină după o cădere dramatică în 2022, a anunţat miercuri firma de consultanţă Autostat, care a precizat că mărcile chineze şi-au majorat cota de piaţă, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Industria auto rusească era puternic dependentă de investiţii, echipamente şi componente de peste hotare şi a fost lovită puternic de sancţiunile impuse de Occident după invadarea Ucrainei, astfel că în 2022 vânzările de automobile au scăzut cu 59% iar mulţi constructori auto străini au decis să plece din Rusia.
Potrivit firmei de consultanţă Autostat, un număr de 110.358 de autoturisme au fost vândute în Rusia în luna septembrie 2023, comparativ cu 44.398 de unităţi în luna septembrie 2022.
Autostat a precizat că şapte dintre primele zece mărci, după Lada, marca principală a producătorului rus Avtovaz, sunt producători chinezi precum Haval, Chery şi Geely, care au intrat pe piaţa rusească pentru a înlocui mărcile occidentale care au plecat. De asemenea, firmele chineze au început să îşi majoreze vânzările în Rusia graţie operaţiunilor de asamblare de vehicule la uzinele abandonate de constructori precum Renault şi Nissan.
Săptămâna trecută, Avtovaz şi-a îmbunătăţit estimările privind vânzările de autoturisme şi utilitare pe piaţa rusească în 2023 până la un milion de unităţi, de la 875.000 de unităţi cât estima anterior.

Citeste si...  Efectele crizei energetice: Se închide încă o fabrică de aluminiu din Europa

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img