USR spune că Virgil Popescu a blocat demiterea conducerii ROMARM

Fostul ministru al Economiei, deputatul Claudiu Năsui, susţine că, în perioada în care a fost la guvernare, USR a demarat procedurile de schimbare de la conducerea Romarm a lui Gabriel Ţuţu, inculpat în dosarul achiziţiilor măştilor neconforme, însă procedura a fost oprită în urma demersurilor ministrului Energiei, Virgil Popescu.

 

„Puteţi să vă imaginaţi genul de protecţie masivă pe care o avea domnul Ţuţu din partea sistemului. Acest domn avea de departe unul dintre cele mai solide contracte făcute de pe vremea guvernului Orban. Un contract extrem de favorabil care însemna că dacă nu faci foarte mulţi paşi, fie nu poţi să-l dai afară, fie trebuie să-i plătească statul român foarte mulţi bani. Evident, am început procedura. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunţaţi prin comunicat de presă, nu pe şest, ca acum. Domnul Virgil Popescu a repus în funcţie toţi administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară şi a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Ţuţu”, a declarat deputatul USR, conform unui comunicat transmis marţi.

Potrivit deputatului USR, Compania Romarm este paralizată în prezent de probleme şi nu produce nimic, iar singura soluţie de eficientizare a companiilor de stat este căutarea unor investitori privaţi care să liciteze şi să le cumpere.

Virgil Popescu: Depozitele de gaze sunt undeva la 68%

„Compania Romarm în sine nu produce nimic, dar este co-acţionară cu ministerul Economiei în toate celelalte companii de stat producătoare de armament. Singura soluţie ca să scăpăm nu doar de Ţuţu, ci de toate aceste mafii care roiesc în jurul companiilor de stat este soluţia pe care am adoptat-o la COS Târgovişte. Să căutăm investitori privaţi care să liciteze şi să cumpere aceste companii. Atât timp cât aceste companii vor rămâne de stat, ele nu vor fi decât o vacă de muls pentru diverşi dubioşi de tipul domnului Ţuţu”, a mai arătat deputatul USR.

Citeste si...  Bahmut, punctul crucial al războiului din Ucraina – Analiză

DNA anunţat, luni, că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Ţuţu, director general al Companiei Naţionale Romarm SA, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img