USR a anunţat că o retrage pe Elena Lasconi de pe listele pentru europarlamentare

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat, duminică, pe pagina sa de Facebook că i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Decizia vine după ce primăriţa din Câmpulung a dezvăluit că a votat la referendumul pentru familie împotriva căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex.

Drulă spune că decizia va fi formalizată în Biroul naţional al USR.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.

Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.

USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a transmis Cătălin Drulă.

Elena Lasconi a declarat, sâmbătă, că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

„Eu sun creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Citeste si...  Astăzi intră în vigoare embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia. Ce implică pentru România

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img