UPDATE: Rebecca Lăzărescu, denunțătoarea Mirunei Pascu, nu e așa ”proastă” pe cât credeau cei doi

O petrecere organizată de Vlad Pascu este cu totul altfel decât ceea ce își închipuie majoritatea oamenilor în privința întâlnirilor dintre prieteni. Conform mărturiei consemnate de procurori în dosarul criminalului de la 2 Mai, drogurile și medicamentele cu efect psihoactiv erau produsele puse pe masă și nu mâncare și băutură, așa cum se întâmplă la o petrecere obișnuită.

 

Tinerii din anturajul lui Pascu, prieteni și dealer, în loc să ciocnească un pahar de bere sau de vin, pisau pastile și le amestecau cu droguri. Ba chiar făceau postări pe rețele de socializare și care au devenit probe în dosar și mijloace pentru furnizarea de acuzații de către anchetatori.

Mărturia unui martor (referatul DIICOT)Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă și o pastilă de metamfetamină. Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă, nu știu cam câte pastile, dar toţi am prizat de acolo. De asemenea, a luat mai multe capsule din niște vitamine, le-a golit conținutul, în ele a pus oxicodonă pisată, amestecată cu pulbere de metamfetamină cristal și încă ceva, dar nu știu ce, apoi mi-a oferit o astfel de capsulă și a luat și el una. Vlad considera aceste capsule formate din amestec drept ceva special și de aceea mi-a oferit numai mie și a luat și el, fără să mai dea și altora. După ce ne-am drogat în acest mod, ne-am plimbat cu buggy car-ul în zona Tipografilor și ne-am urcat cu mașina pe linia ferată.

Printre invitați a fost și Tudor Duma, zis Maru, unul dintre cei care îi vindea droguri lui Vlad Pascu, susțin anchetatorii. Maru este acum arestat. Cu o seară înainte de percheziții, tânărul a intrat în incinta Spitalului Floreasca pentru a fura medicamente cu efecte psihoactive.

Citeste si...  Hidroelectrica şi Masdar vor să construiască parcuri eoliene off-shore şi parcuri solare flotante în România

În cursul escapadei în spital, Maru a transmis câteva mesaje descifrate de expertul antidrog Cătălin Țone pentru TVR.

Cătălin Țone, expert antidrog: Pe patru dintre degete erauscrise cifre care au o semnificate clară, știută, e chiar internațională, un cod împotriva autorității. Acele cifre reprezintă literele alfabetului englez care duc către inițialele știute – all cops are bastards -, toți polițiștii sunt nemernici. 

Un alt mesaj ar fi un îndemn la consumul de droguri, susține același expert. Gestul sfidător la adresa poliției este însoțit de ofertă – doze sau pastile, propunerea de a fi consumate și de a se obține efectul dorit sau într-o exprimare mai puțin formală, de a se face praf. Distracțiile condimentate din plin cu substanțe interzise au dus și la momente jenante, în care, spun surse judiciare, același Maru a determinat un consumator să joace rolul unui animal de companie.

Maru, dealerul de la care cumpăra stupefiante Vlad Pascu, este acuzat de trafic de droguri, dar și deținere pentru consum propriu, precum și de încălcarea regimului armelor și munițiilor. Alături de el, în arest pentru 30 de zile sunt și alți doi dealeri, frații Constantin, dar și mama lui Vlad Pascu, acuzată de influențarea a cel puțin unui martor și amenințare. Avocatul acesteia a contestat deja decizia judecătorilor.

 

Știre inițială

După apariția imaginilor în spațiul public cu prietena lui Vlad Pascu, a rezultat că Rebecca Lăzărescu este fiica Simonei Aura Lăzărescu, consilieră la Primăria Sectorului 1 și deținătoare a mai multor proprietăți. Rebecca Lăzărescu și mama ei, Simona Lăzărescu, sunt denunțătoare în dosarul lui Vlad Pascu.

 

Aura Simona Lăzărescu lucrează de mai mulți ani în cadrul Primăriei Sectorului 1 al Capitalei. Ea deține poziția de consilier superior în cadrul Direcției de Management și Resurse Umane.

Citeste si...  Ciucă, Ciolacu și Hunor amână rotativa
blank
Aura Simona Lăzărescu

Despre Rebeca, Miruna Pascu vorbea cu fiul său Vlad, criminalul de la 2 Mai, susținând că e ”proastă rău” și că aceasta ar fi sunat-o să o ”tragă de limbă”.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img