UPDATE: PNL-istul prahovean Iulian Dumitrescu a intrat în ”ghearele” DNA / Partidul reacționează

UPDATE 2: De la Bruxelles, Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre Iulian Dumitrescu. 

”Am văzut aceste ştiri în această dimineaţă. Nu cred că afectează semnificativ fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă, cel puţin din câte am înţeles din ştiri, spre activitatea politică, ci spre activitatea economică şi aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori”, a declarat preşedintele, la Bruxelles.

”Nu îmi imaginez că va avea, o astfel de acţiune, vreo implicare politică semnificativă. Sigur, vor fi unii care vor încerca să facă legături, dar bun trebuie să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice persoane şi politice dacă apar nişte semnale clare”, a mai spus şeful statului.

UPDATE 1: PNL are încredere în Justiţie şi va aplica statutul şi Codul etic ale partidului, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, referitor la situaţia prim-vicepreşedintelui partidului Iulian Dumitrescu, vizat de percheziţii DNA, menţionând că, în cazul membrilor din conducere, există situaţii în care suspendarea din funcţie „se aplică practic de drept”.

„În astfel de situaţii prevederile statutare, dar şi cele din Codul etic al Partidului Naţional Liberal spun foarte clar ce e de făcut, dar este absolut necesar să evaluăm această situaţie în funcţie de poziţiile oficiale şi de evoluţiile viitoare din zona Justiţiei, din zona Parchetului. Noi susţinem şi avem încredere în Justiţia din România. Tot timpul am făcut acest lucru, ca de fiecare dată suntem de partea aplicării legii. Nu interferăm în niciun fel în actul de Justiţie, în funcţie de ce se va transmite în mod oficial de la Parchet, aplicarea statutului şi a Codului etic ne va spune în ce situaţie ne găsim. Vă pot confirma faptul că, în cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, există situaţii în care suspendarea din funcţie se aplică practic de drept, dar să avem o comunicare oficială din partea Justiţiei şi să putem face precizări cât se poate de clare”, a explicat Stroe.

Citeste si...  Accidentul din Ungaria: 42 mșini distruse, 39 persoane accidentate, un decedat

Stroe a adăugat că liberalii nu au comentat niciodată deciziile Justiţiei.

„Niciodată nu am comentat deciziile Justiţiei, niciodată nu am pichetat sediile DNA, cum alte partide au făcut-o – ultimul a fost chiar USR, când Vlad Voiculescu a fost acuzat oficial – nu vom aveam nici de data aceasta un comportament ostil instituţiilor statului”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL.

Știre inițială

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, vizat, joi, de percheziţii ale procurorilor DNA, confirmă acţiunea anchetatorilor şi spune că va colabora cu aceştia şi nu se va ascunde în spatele niciunei funcţii politice sau administrative.

Dumitrescu este în vizorul DNA  de pe când el, împreună cu alți liberali, aflați în biroul lui Cătălin Drulă, pe atunci ministrul al Transporturilor, încerca să impună diverși directori prin minister.  

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img