UPDATE: Joc periculos pentru Prigojin, bucătarul criminal al lui Putin și șeful Wagner

Kremlinul îl apără pe Evgheni Prigojin și declară că Washingtonul ”demonizează” de ani de zile organizația rusească de mercenari privați Wagner Group, în urma deciziei Trezoreriei americane de a desemna grupul drept o organizație criminală transnațională semnificativă. 

Știre inițială

Compania militară a lui Evgheni Prigojin, grupul Wagner a fost declarată organizație criminală de Statele Unite, dar acesta este cel mai mic necaz al ”bucătarului”.

În timp ce conflictul dintre șeful mercenarilor Wagner și armata rusă se intensifică, Prigojin glumește despre posibilitatea ca el să fie ținta unui asasinat, informează Sky News.

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a părut să ia în derâdere conspirația vehiculată de Vladimir Rogov, liderul rus al administrației teritoriului ocupat din regiunea Zaporojie, conform căreia șeful CIA și Zelenski s-au văzut la Kiev pentru a discuta cum să îl asasineze pe cel supranumit „Bucătarul lui Putin”.

Rogov a declarat marți pentru o publicație controlată de Moscova că „Prigojin este eficient și uciderea sa ar fi [o posibilitate] logică, având în vedere componenta media și felul în care [jurnaliștii] interpretează victoriile.”

„Cercul apropiaților lui Zelenski și un număr destul de mare de oameni sunt conștienți de această solicitare sau chiar comandă ca americanii să îl omoare pe Prigojin”, a declarat Rogov.

Conspirația lansată de politicianul rus vine după ce Prigojin l-a criticat pe Putin pe tema cuceririi orașului Soledar. Șeful Wagner spune că mercenarii săi au fost singurii care au participat la cucerirea orașului, în timp ce Putin a atribuit succesul armatei ruse.

Criticile lui Prigojin la adresa Ministerului rus al Apărării au fost tot mai îndrăznețe în ultimele săptămâni, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Prigojin a răspuns la zvonurile lansate în presă privind posibila sa asasinare: „Da, sunt conștient. Serviciul de presă mi-a spus despre asta.” „Este o idee foarte bună”, a continuat Prigojin. „Sunt de acord că a venit timpul ca Prigojin să fie eliminat.

Citeste si...  Ramona Bădescu a intrat în AUR

În eventualitatea în care mă vor ruga, le voi oferi cu siguranță asistență”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img