UPDATE: Femeie care a născut pe trotuar și copilul sunt în afara oricăruia pericol

Update 1: Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni.

 

”La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Sursa citată a precizat că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând în curtea unităţii medicale.

”S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate”, a mai transmis Poliţia.

Update: Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat în Urziceni pentru control şi pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislaţiei în vigoare în cazul femeii care a născut în stradă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Municipal din Urziceni, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

 

Ministerul precizează că, în prezent, copilul şi mama sunt în stare bună şi se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferinţă a ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru a revizui şi a aduce din nou în atenţia autorităţilor locale care au în subordine spitale responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenţei medicale şi protejării sănătăţii cetăţenilor din comunităţile pe care le conduc.

Citeste si...  Mambo Ocean Resort, complex de patru stele din Zanzibar, investiție românească

Știre inițială

Femeie care naşte pe trotuar, în faţa Spitalului Urziceni, și noul născut sunt în afara oricăruia pericol. Sigur, nimic nu este uimitor după ce am văzut în ”căminele groazei” și cum s-au spălat pe mâini politicienii implicați în aceste adevărate crime împotriva oamenilor fără posibilități.

Femeia nu ar fi fost primită în unitatea medicală din lipsă de locuri. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Inspecţia Sanitară de Stat verifică situaţia şi încearcă să reconstituie întreaga situaţie. Ministrul a precizat că va face publice măsurile dispuse.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img