UPDATE Ciolacu: Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară

Update: PSD spune odată pentru totdeauna ”Stop” pensiilor speciale, iar după finalizarea acestei reforme peste 3 miliarde de euro care trebuie să ne revină din PNRR vor fi salvaţi şi vor intra în economia României, a afirmat joi secretarul general al formaţiunii, Paul Stănescu.

„Spunem odată pentru totdeauna STOP pensiilor speciale. Decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea pensiilor speciale arată că vom duce la capăt reforma, aşa cum ne-am angajat. Legea va fi modificată şi va fi pusă în acord cu observaţiile pe care Curtea Constituţională le-a făcut cu privire la pensiile magistraţilor, în urma sesizării ÎCCJ. Angajamentul pe care PSD l-a luat, împreună cu partenerii de guvernare, este pentru reforme reale, palpabile, nu mimate doar de dragul populismului. Istoria pensiilor speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliţie. Acest lucru demonstrează că alţii, care s-au bătut cu pumnul în piept că vor rezolva această problemă, pur şi simplu nu şi-au dorit-o”, a precizat Stănescu într-un comunicat de presă.

Știre inițială

Săptămâna viitoare Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile CCR, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor. Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe Facebook.

Citeste si...  Prima tren electric inter-regional de la Alstom vine în Roomânia pentru teste

CCR retrimite în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale

Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate.

„Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (…) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie”, a declarat Enache.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img