Unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani

E doliu în Biserica Ortodoxă Română. Unul din cei mai mari duhovnici s-a stins din viață la 95 de ani. E vorba despre Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria, care de-a lungul vieții sale a ajutat mulți credincioși care i-au cerut sprijinul.

„Pe data de 2 septembrie 2023, Ieroschimonahul Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria și-a încheiat călătoria pământească. Născut la 16 martie 1928, în comuna Mogoșești, județul Iași, fiu al lui Iancu și Rozalia, a intrat în viața monahală la 26 de ani, la Mănăstirea Sihăstria. A fost călugărit la 5 iunie 1955, primind numele de Serapion, și a urmat Școala monahală în perioada 1954-1956.

La 16 mai 1956, a fost transferat la Mănăstirea Putna, alături de alți 14 părinți din Sihăstria și șapte din Mănăstirea Slatina, inclusiv Arhim. Cleopa Ilie, pentru a revigora viața monahală de acolo”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Sihăstria pe Facebook.

Citeste si...  Minoră de 13 ani, abuzată sexual constant de un bărbat de 31 de ani. Autoritățile și comunitatea, de partea agresorului

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img