Ungaria caută imigraţi bogați pe care să-i facă cetățeni maghiari

Guvernul Ungariei a înaintat parlamentului proiectul pentru un nou program de tipul „viza de aur”, ca parte a unei legislaţii ce reglementează imigraţia din ţări terţe, relatează Reuters. Astfel, Guvernul Orban vrea astfel noi cetățeni, bogați, fără să-i mai fie teamă că Ungaria nu va mai fi o ”rasă pură”, așa cum Viktor Orban obișnuiește să afirme în discursurile sale patriotarde.

 

Proiectul de lege introduce categoria de „viză de invitat-investitor” pentru persoanele care vin în Ungaria şi care sunt afiliate unor proiecte ce au primit eticheta de „investiţie de importanţă strategică” din partea guvernului. Primirea acestei vize este o condiţie prealabilă pentru a solicita un permis de şedere, ce ar permite titularului de viză să rămână în Ungaria timp de 10 ani şi care poate fi prelungit cu încă 10 ani, potrivit proiectului.

Noul program vine după ce o schemă anterioară pentru „vize de aur” a fost eliminată în 2017, după ce un sirian care se afla sub incidenţa sancţiunilor americane a primit statutul de rezident în Ungaria. Programul, lansat în 2013, le cerea străinilor să cumpere obligaţiuni de până la 300.000 de euro în Ungaria pentru a obţine permisul.

Potrivit propunerii, eticheta de „proiect de importanţă strategică” ar putea fi obţinută, de asemenea, de un investitor care cumpără acţiuni la un fond imobiliar maghiar în valoare de 250.000 de euro sau bunuri imobiliare în valoare de cel puţin 500.000 de euro în Ungaria.

Citeste si...  ChatGPT a atins 100 de milioane de utilizatori

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img