Un val de viscol, ninsori şi frig pune stăpânire pe mare parte din ţară

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis cinci avertizări de vreme rea, fenomenele vizate fiind viscol, ninsori şi frig.

Astfel, a fost emis un Cod Galben valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 20:00, care vizează viscol și ninsori moderate cantitativ. Sunt afectate zonele de munte.

CITEŞTE ŞI: O porţiune din autostrada A1 Sebeş-Turda, prăbuşită

Un alt Cod Galben ce vizează intensificări ale vântului este valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 06:00. Zone afectate: Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.

Cod Galben a fost emis şi pentru perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00, fiind vizate intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă. Avertizarea este valabilă pentru jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

Totodată, a fost emis şi un Cod Portocaliu de viscol puternic, valabil în perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine.

Codul Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol este valabil în perioada 05 februarie, ora 02:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: zona litoralului, mai accentuate în zona județului Constanța.

„Facem precizarea că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa (închide) circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță”, transmite Compania de Drumuri.

Citeste si...  Umflătură în carosabil, pe o stradă din Târgu Jiu. S-au făcut măsurători pentru scăpări de gaze (VIDEO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img