Un startup de inteligenţă artificială fondat de foşti directori de cercetare ai OpenAI anunță că a strâns 450 de milioane de dolari

Anthropic, un startup de inteligenţă artificială fondat în 2021 de foşti directori de cercetare ai OpenAI, profită din plin de creşterea pieţei, anunţând marţi că a strâns 450 de milioane de dolari, ceea ce marchează cea mai mare rundă de finanţare în sectorul AI din acest an, după investiţia Microsoft în OpenAI în ianuarie, conform datelor PitchBook, transmite CNBC, conform News.ro.
În ciuda unei încetiniri dramatice a pieţei pentru finanţarea startupurilor de la începutul anului 2022, investitorii de risc încă investesc numerar în companii cu o poveste convingătoare în AI generativă, în timp ce Microsoft, Google şi alţii se întrec pentru a integra noi modele AI în produsele lor de bază.
Google se numără printre principalii investitori în cea mai recentă rundă de finanţare a Anthropic, alături de Salesforce Ventures, Zoom Ventures şi Spark Capital.
Anunţul vine la două luni după ce Anthropic a strâns o finanţare de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 4,1 miliarde de dolari.
Cu o lună înainte, Google a investit 300 de milioane de dolari în companie, luând un pachet de 10% din acţiuni.
Este important faptul că susţinătorul este listat ca Google şi nu ca unul dintre braţele de investiţii ale grupului Alphabet, GV sau CapitalG.
Anthropic este compania din spatele Claude, un chatbot rival al ChatGPT al OpenAI. Firma fost fondată de Dario Amodei, fostul vicepreşedinte pentru cercetare al OpenAI, şi sora sa Daniela Amodei, care a fost vicepreşedinte pentru siguranţă şi politică al OpenAI.
Câţiva alţi foşti angajaţi în cercetare la OpenAI au fost, de asemenea, în echipa fondatoare a Anthropic.
”Acesta este cu siguranţă o problemă importantă în spaţiul AI generativ. Arată că OpenAI nu este singurul jucător din joc, că este încă un spaţiu foarte competitiv”, a spus Ali Javaheri, analist de cercetare asociat la PitchBook.
La începutul acestei luni, Anthropic a fost una dintre cele patru companii invitate la o întâlnire la Casa Albă pentru a discuta despre dezvoltarea responsabilă a inteligenţei artificiale cu vicepreşedintele Kamala Harris.
Alphabet, compania mamă a Google, Microsoft şi OpenAI au fost celelalte companii de tehnologie participante la întâlnire.
Şi, în martie, Anthropic a anunţat că Claude va fi disponibil în Slack printr-o aplicaţie chatbot.
Printre primii clienţi ai Claude se numără Notion, DuckDuckGo şi Quora.
Compania a refuzat să numească clienţi suplimentari în afară de Slack.
Sandy Banerjee, reprezentantă a Anthropic, a declarat pentru CNBC că finanţarea va fi folosită ”pentru a continua antrenarea modelelor mai sigure, inclusiv versiunile viitoare ale lui Claude”.
”Echipa noastră se concentrează pe tehnicile de aliniere a AI care permit sistemelor AI să gestioneze mai bine conversaţiile adverse, să urmeze instrucţiuni precise şi, în general, să fie mai transparente cu privire la comportamentele şi limitările lor”, a spus articolul Anthropic pe blog.

Citeste si...  Grupul polonez Ferro, producător de instalații sanitare și termice, investește într-un hub logistic în România, cu o finanțare de 15 milioane de euro de la BRD

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img