Un perete al internatului unui liceu s-a prăbuşit. Trei eleve scoase de sub dărâmături, una a necesitat resuscitare (VIDEO)

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare continuă, existând informaţii că încă o elevă este prinsă sub dărâmături. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Autorităţile comunică verbal cu a patra victimă.

UPDATE – Potrivit ISU Harghita, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

UPDATE – ”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.

În prezent, sunt efectuate activităţi de căutare.

UPDATE – Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că victima aflată în stop cardio-respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale.

În continuare se desfăşoară misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.

Potrivit informaţiilor preliminare, în total patru persoane ar fi fost surprinse de prăbuşire.

Prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a explicat că a patra victimă este căutată inclusiv cu ajutorul unui câine al salvamontiştilor. Primele informaţii arată că este vorba tot de o elevă.
Prefectul de Harghita a menţionat că această clădire urma să intre reparaţii, însă nu a oferit detalii, precizând că importantă este salvarea tuturor victimelor.

Citeste si...  Crima de la Slătioara. Principalul suspect a fost reținut 

UPDATE – Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, trei persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar pentru una se aplică manevre de resuscitare.

Prima persoană scoasă a fost predată conştientă echipajelor medicale, a doua în stare semiconştientă.

Acţiunile de căutare continuă.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit ISU Harghita, la Odorheiul Secuiesc, un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” s-a prăbuşit şi este posibil să fie persoane surprinse sub dărâmături.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţ.

La locul intervenţiei au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img