Un paznic de la o școală încasa salariul de director! Cum a fost posibil

Contabila unei școli generale din Galați i-a făcut salariul soțului, “din pix”, la fel de mare ca cel al unui director. Mai mult, acesta și-a pus geamuri termopan la casă din banii școlii.

Contabila unei școli generale din municipiul Galați i-a făcut salariul soțului ei cât al directorului, deși bărbatul era angajat pe postul de paznic al unității de învățământ.

Bărbatul a încasat ani de zile sume uriașe de bani, deși colegii au declarat că nici măcar nu știau că omul este angajat al școlii.

Contabila și-a pus uși termopan la casă, plătind totul cu banii școlii.

Georgiana Felicia Ion Avram și soțul acesteia, Adrian Florin Ion Avram, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, fiind condamnați în primă instanță de Tribunalul Galați la închisoare cu suspendare, contabila, și la patru ani cu executare soțul acesteia.

Instanța a decis să pună sechestru pe averea celor doi soți pentru recuperarea unui prejudiciu uriaș, stabilit de anchetatori la suma de 357.268,91 lei. O parte importantă din această sumă reprezintă salariul primit nemeritat de Adrian Florin Ion Avram în perioada ianuarie 2010 – martie 2016.

Acesta figura ca angajat al școlii pe postul de paznic, doar că nimeni nu a putut proba cu dovezi că individul chiar a venit la serviciu în tot acest timp cât a încasat salariu, în unele luni, de director, chiar și cu mii de lei mai mult decât salariu de încadrare.

Anchetatorii arată că au fost luni în care ”paznicul” era plătit și cu 8.156 lei, cu 7.700 lei mai mult decât suma înscrisă în statul de salarii, în condițiile în care nu venea la post, deci n-ar fi avut dreptul nici măcar la salariul minim.

Citeste si...  Prognoza meteo duminică 18 februarie 2024. Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului În România

Soția paznicului, în calitate de contabil șef al școlii, era cea care se îngrijea de plata salariilor angajaților școlii și tot ea semna în calitate de contabil șef situația centralizatoare pentru plata salariilor.

La început, femeia se pare că a fost mai ”timidă”, mărind decent salariul soțului ei cu doar câteva sute de lei, pentru ca, în unele luni, salariul bărbatului să-l echivaleze pe cel primit de director.

Nu a fost singura afacere a celor doi soți. Anchetatorii au descoperit că Georgiana Felicia Ion Avram și-a plătit cinci uși de termopan pe care le-a montat la locuința personală cu banii din bugetul școlii, în valoare de 3.500 lei, potrivit ziare.com

Instanța Tribunalului Galați a decis condamnarea inculpatul Ion-Avram Florin-Adrian la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, soția acestuia primind o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Femeia a fost pedepsită să muncească în folosul comunității timp de 120 de zile fie la primăria din Galați, fie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”.

Tribunalul Dâmbovița a admis pretenţiile formulate de partea civilă Şcoala Gimnazială 29 Galaţi şi obligă inculpata Ion-Avram Felicia-Georgiana la plata sumei de 357.268,91 lei, din care 353.768,91 lei în solidar cu inculpatul Ion-Avram Florin-Adrian.

Pentru recuperarea prejudiciului, instanța a pus sechestru pe averea celor doi soți.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img