Un oficial chinez recunoaște că virusul Covid-19 ar fi ”scăpat” din laboratoarele din Wuhan

Virusologul chinez care, în lunile teribile ale pandemiei de COVID-19, s-a ocupat de criza chineză, nu exclude ca originea acesteia să fie o scurgere a virusului din laboratorul din Wuhan, potrivit BBC. George Gao a făcut, de fapt, cea mai explicită admitere, că s-ar fi putut întâmpla ceva anormal, chiar dacă Guvernul de la Beijing a negat întotdeauna categoric că boala ar fi putut avea originea în centrul de cercetare.

Imunolog și virusolog de renume internațional, profesorul George Gao a fost șeful Centrului Chinez pentru Controlul Bolilor și a jucat un rol cheie în răspunsul la pandemie și în eforturile de a descoperi originile acesteia. Într-un interviu pentru podcastul “Fever: The Hunt for Covid’s Origin”, transmis de BBC Radio 4, profesorul Gao a spus că “se poate bănui întotdeauna orice: este știință, nimic nu trebuie exclus”.

Vicepreședinte al Fundației pentru Științe Naturale din China, de când a părăsit CDC anul trecut, Gao a mai adăugat că Guvernul chinez a efectuat un fel de investigație oficială la Institutul de Virusologie din Wuhan.

“Guvernul a organizat ceva”, a recunoscut (deși ancheta nu a implicat departamentul său); iar când a fost întrebat dacă a existat o percheziție oficială a laboratorului – unul dintre cele mai bune laboratoare naționale chineze, cunoscut pentru că lucrează la studiul coronavirusurilor de ani de zile -, Gao a confirmat că structura “a fost verificată de experți din sector”. Este prima confirmare de la o sursă chineză că a existat un fel de investigație oficială: Gao nu a văzut rezultatele investigației, dar spune că a aflat că laboratorul a fost promovat. “Cred că concluzia lor a fost că respectă toate protocoalele. Nu au găsit nimic ilegal”.

Citeste si...  Ai aceste simptome? Mergi imediat la medic: ai putea fi infectat cu virusul West Nile!

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img