Un nou tip de bursă pentru elevi. Anunţul Ministerului Educaţiei

Ministerul Educației introduce o nouă bursă pentru elevi, menită să motiveze școlarii cu rezultate medii să progreseze. În anul școlar 2024-2025, elevii vor putea beneficia de o nouă bursă, denumită bursa de reziliență.

Ministrul Educației, Ligia Deca, explică faptul că această măsură are ca scop încurajarea elevilor cu rezultate medii să își îmbunătățească performanțele școlare.

Condițiile de acordare a bursei de reziliență

Conform metodologiei, bursa de reziliență va avea un cuantum de 300 de lei pe lună și va fi acordată elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află în primii 30% din clasă din punct de vedere al rezultatelor școlare.

Această bursă este destinată elevilor care, deși nu îndeplinesc criteriile pentru bursele de merit, demonstrează efort și capacitatea de a depăși obstacolele, arătând o îmbunătățire semnificativă a performanțelor școlare.

Există și alte criterii importante pentru acordarea burselor. Elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din eligibilitatea pentru toate tipurile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice, conform Edupedu.

În România, există aproximativ 3.000.000 de elevi, iar reprezentanții ministerului estimează că cel puțin 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru bursele de reziliență.

Articolul Un nou tip de bursă pentru elevi. Anunţul Ministerului Educaţiei apare prima dată în Money.ro.

Citeste si...  Apare o nouă poliție în România! Anunțul a fost făcut chiar acum. S-a luat deja decizia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img