Un candidat PNL vrea înapoi banii cu care şi-a plătit locul de parlamentar

Un candidat al PNL Iași își dorește să recupereze suma de bani pe care a contribuit pentru obținerea locului său în Parlament. Înaintea alegerilor generale din 2020, toți candidații PNL Iași s-au angajat să doneze partidului suma de 145.000 de lei fiecare (aproximativ 30.000 de euro).

Această sumă semnificativă a fost solicitată de fostul președinte al partidului PNL, Costel Alexe, inclusiv prin intermediul mesajelor și presiunilor pe platforma Whatsapp, reprezentând contribuția personală la campania electorală.

După alegeri, cei care nu au reușit să obțină un loc în Parlament au fost recompensați cu funcții bine plătite. Aceștia au recuperat investiția financiară în câteva luni prin numirea în consilii de administrație și ministere.

Citește și: Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt, şi-a dat demisia din funcţie. Omul deputatului Gigel Ştirbu, Daniel Tudor, şef interimar

Cu toate acestea, unul dintre foștii candidați și-a schimbat opinia la trei ani după alegeri. Liviu Bulgaru a intentat un proces în instanță pentru a recupera suma donată partidului, argumentând practic în cererea sa că alți candidați au beneficiat de promovare pe cheltuiala sa.

În anul 2020, PNL Iași a pregătit trei candidați pentru Senat (Iulia Scântei, Liviu Brătescu, Andrei Cazacu) și șase pentru Camera Deputaților (Alexandru Muraru, Sorin Năcuță, Alexandru Kocsis, Liviu Bulgaru, Lucian Rusu, Marius Minea).

continuarea, în ReporterIS.ro

Citeste si...  Trafic rutier blocat pe un drum național din Dolj, după ce un TIR încărcat cu floarea soarelui s-a răsturnat (VIDEO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img