Un bărbat s-a dat drept angajat SRI și a cerut 10.000 de euro de la o persoană pentru angajare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reținut, ieri, un bărbat de 46 de ani, care a mințit că lucrează la SRI și care i-a cerut unui alt bărbat 10.000 de euro ca să îl ajute să se angajeze în instituție.

În iunie 2022, individul, recomandându-se cu numele de „Popa Ionel” şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept „colegi”, pentru a-i determina să îl angajeze în cadrul instituţiei, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală.

Acesta a primit ulterior de la denunțător suma totală de 9.150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, achitată în aproximativ 7 tranşe.

Procurorii au dispus ieri reținerea inculpatului, care va fi prezentat astăzi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Citeste si...  Ministrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii, dacă Rusia ar fi reușit în Ucraina. Ce spune guvernul lui Viktor Orbán

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img